Sutjeska protiv Grblja za bodove i rekord

Nikšićka “kaznena ekspedicija” u Radanovićima ima priliku da izjednači crnogorski rekord kada je u pitanju najbolji start sezone (7 pobjeda), koji je prošle sezone postavila Budućnost
0 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2012. 09:41h

Fenomenalan start Sutjeske u sedmom šampionatu Crne Gore donio je lidersku poziciju četi Dragana Radojičića, nakon šest odigranih kola uz pet bodova više od drugoplasiranog Rudara i čak osam od aktuelnog šampiona, ekipa Budućnosti.

I ne samo to, nikšićka “kaznena ekspedicija” danas u Radanovićima ima priliku da izjednači crnogorski rekord kada je u pitanju najbolji start sezone (sedam pobjeda), koji je prošle sezone postavila Budućnost.

Dakle, pozitivan pritisak uoči novog gostovanja postoji, što može dodatno da motiviše tim koji je u dosadašnjem dijelu šampionata pokazao ubjedljivo najviše. Uostalom, ako Šušnjar i saigrači danas upišu nova tri boda, mogli bi da ostanu nedodirljivi sve do kraja prvog dijela sezone...

"Znamo svoj cilj i kako da stignemo do njega. Neće biti lako, jer Grbalj u posljednje vrijeme igra sve bolje, a to je potvrdio prije nekoliko dana protiv Dečića u Kupu, ubjedljivom pobjedom 6:0. Dakle, očekuje nas težak zadatak, protiv ekipe koja zna da igra na rezultat. Igraćemo na dobro pripremljenom terenu, što nam u potpunosti odgovara. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, ali isto tako i protivnik poznaje nas. Mislim da će utakmica biti interesantna i da će publika gledati dobar fudbal. Nemamo namjeru da prekidamo uspješnu seriju".

"Domaćin ima prednost domaćeg terena, ali na našoj strani su mladost i kvalitet. U dosadašnjem dijelu sezone smo dokazali da se na nas može najozbiljnije da se računa. Sada kada smo lideri protivnicima neće nedostajati motiva. Ipak, odlično odgovaramo na postavljene zadatke. A danas je naš zadatak potpuno jasan - pobjeda", rekao je Ivan Janjušević, golman Sutjeske.

Zbog povrede u timu Sutjeske neće biti defanzivca Nenada Đurovića.

Sa druge strane, Grbljani imaju veliki motiv da zaustave lidera..

"Vjerovatno će Sutjeska danas pretrpjeti prvi poraz. Oni su nanizali svih šest pobjeda, savladali Budućnost i Rudar, tvrda su ekipa, primili su samo dva gola. Neće nam, dakle, biti lako, igramo sa liderom prvenstva. Spremni smo, međutim, da odigramo od prvog minuta ofanzivno, na pobjedu. Vjerujem da će Sutjeska pasti", rekao je Kenan Ragipović, vezista Grblja.

Trener tima iz Radanovića Aleksandar Nedović ne može da računa na Mikijelja, koji je sakupio kartone.

Grbalj - Sutjeska

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Dejan Pajević (Cetinje). Početak u 15.30 časova.

Grbalj (4-4-2): Radulović - Janković, I. Bogdanović, Glavan, Radusinović - N. Bogdanović, Ragipović, Matić, Merdović - Đalac, N. Nikolić.

Sutjeska (4-2-3-1): Janjušević - Bečalić, Zogović, Ćuković, Perošević - J.Nikolić (Stefanović), Krivokapić (Karadžić) - B.Nikolić, Pejović, Isidorović - Šušnjar.

Bonus video: