Rudar želi da održi korak

U praktično svim dosadašnjim duelima Petrovčani su sa Pljevljacima teško izlazili na kraj.
81 pregleda 1 komentar(a)
RUDAR, Foto: Luka Zeković
RUDAR, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.09.2012. 10:13h

U praktično svim dosadašnjim duelima Petrovčani su sa Pljevljacima teško izlazili na kraj. Nekako po navici Rudar je odnosio bodove sa gostovanja. Ovoga puta, domaćin je spreman da prekine lošu tradiciju.

Problem će predstavljati odsustvo nekoliko igrača zbog povreda. U timu neće biti Radulovića, Zvicera i najvjerovatnije Jablana koji se žalio na povredu.

"Rudar je odlična ekipa, a o njihovom treneru Rakojeviću je izlišno trošiti riječi. Tačno je da su gosti uvijek ovdje u poslednje vrijeme osvajali bodove, ali ja vjerujem da ovoga puta tako neće biti. Ulazimo lagano u ritam, moramo biti pravi i kući. Nećemo srljati, jer je protivnik opasan iz kontri. Moramo doći do prepoznatljive igre i rezultat neće izostati", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Roki Marčić.

Raspoloženi zbog dobrih rezultata i solidne druge pozicije na tabeli, a sve to sa malim fondom igrača i prilično praznom klupskom kasom, fudbaleri Rudara čekaju jedno od težih jesenjih gostovanja. Uz raspoloženje, uglavnom idu i samopouzdanje i optimizam, što bi mogli da budu važni „rudarski“ aduti pod Malim brdom, u pokušaju da se pozitivna serija nastavi i održi korak sa zahuktalom Sutjeskom. Neće, naravno, biti lako, jer Petrovac je godinama u društvu najboljih crnogorskih ekipa – svjestan je pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Mirko Marić:

"Uvijek je sa njima bilo problema, i kada je Rudar bio jači nego što je sada, pa je jasno da će i ovog puta trebati mnogo znanja i discipline, svakako i sreće, da bi stigli do još jednog povoljnog rezultata. Oni imaju iskusnu i kvalitetnu ekipu, a kolega Malovrazić zna kako sve to da uklopi u jednu skladnu cjelinu. Navikli su, takođe, i nešto manji teren, na kome su naši međusobni mečevi skoropo pravilu bili „tvrdi“, sa malo golova, u kojima je svaka stvorena šansa, a kamoli, pogodak, zlata vrijedna".

"Prednost za nas je, možda, u činjenici da smo ove jeseni svih šest susreta odigrali upravo na taj način, tvrdo i odgovorno, bez mnogo komplikovanja, na rezultat. To potvrđuje i samo jedan primljeni gol za dosadašnjih 540 minuta. Dakle, neka vrsta iskustva je tu, ostaje samo da ga primjenimo u praksi i da uspješno preskočimo još jednu tešku prepreku. U svakom slučaju, u formi smo, igramo solidno, na tabeli stojimo vjerovatno i bolje nego što smo očekivali, pa nema razloga da prekidamo nešto što ide kako treba", optimista je Marić.

Petrovac - Rudar

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica), Miloš Asović (Berane). Početak u 15.30 časova.

Petrovac (4-5-1): Popović - Radulović, Graovac, Mrvaljević, Grbović - Šofranac, Golubović, Đukić, Jovanović, Pepić - Živković.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Popović, Nestorović, Alić, Damjanović - Kaluđerović, Igumanović, Vlahović, Ivanović - Nerić, Jovanović.

Bonus video: