Alegri i Inzagi se žestoko posvađali na treningu mlađih kategorija

"Ti si jedno go..o“, između ostalog je, navodno, Pipu Inzagiju kazao Masimilijano Alegri
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2012. 11:57h

Nikada u istoriji Milana, kako javljaju italijanski mediji, nije se dogodilo da se posvađaju treneri prvog tima i mlađih kategorija.

Da li zbog serije loših rezultata, ili možda prije zbog neraščišćenih računa iz prošlosti, tek u četvrtak popodne u sportskom centru Vismara, gdje treniraju mlađe kategorije Milana, došlo je do žestokog verbalnog sukoba između Masima Alegrija i Pipa Inzagija.

Italijanski mediji javljaju da je letjele teške riječi sa obje strane, a zamalo je izbjegnut i fizički obračun, koji je spriječio Filipo Gali koji je bio u društvu Alegrija.

Alegri jednom godišnje, tradicionalno, dolazi u posjetu trenerima mlađih kategorija. Prilikom dolaska u Vismaru, kako navodi Novastadio, Inzagi se napravio da ne vidi Alegrija, što je naljutilo Alegrija, koji je potom počeo da vrijeđa svog bivšeg napadača..

- Ti si jedno go..o“, između ostalog je, navodno, Inzagiju dobacio Alegri.

„Nemaš ni hrabrosti da me pogledaš u oči, nisi muškarac“, dodao je Alegri, i optužio Inzagija da priča previše sa novinarima.

„Prekini, inače ću doći da te dohvatim“, prijetio je, navodno, Alegri.

Ni Inzagi nije ostao dužan Alegriju, a svo to verbalno prepucavanje u nevjerici i začuđeno su gledali igrači mlađih kategorija i njihovi roditelji koji prate treninge.

Kako piše Korijere delo sport, Inzagi je prebacio Alegriju da je „neozbiljan“, zamjerajući mu da mu je uništio posljednje dvije godine karijere, dajući mu vrlo malo prostora za igru.

Prošle sezone Alegri, čak, nije uvrstio Inzagija u listu igrača a Ligu šampiona, što, očigledno, proslavljeni napadač nije zaboravio i oprostio Alegriju.

„Zbog tebe sam završio karijeru“, rekao je Inzagi.

Alegri je, takođe, optužio Inzagija da ga podriva u klubu, sa namjerom da preuzme mjesto trenera prvog tima, nakon slabog starta Milana i sve češćih spekulacija da će Alegriju vrlo brzo biti uručen otkaz, ako Milan ne popravi igru i posebno rezultate.

Nakon što su bili razdvojeni, Pipo se udaljio da bi izbjegao dalje sukobe, ali Alegri nastavio da dobacuje.

„Ako imaš m..a stani, ako si muškarac stani“, grmio je Alegri, a potom se obratio igračima mlađih kategorija koje trenira Inzagi.

„To je trener (Inzagi) koji bi trebao da vas uči fudbalu i sportskoj lojalnosti“, rekao je Alegri.

Potpredsjednik Milana Adrijano Galijani je pokušao da smiri strasti.

„Razgovarao sam i sa Alegrijem i Inzagijem, i obojica su mi potvrdili da je sve prenapumpano. Za mene, dakle, kao da se ovo nikada nije dogodilo“, rekao je Galijani za Gazetu delo sport.

Ostaje da se vidi koliko će Galijani, i nakon ovog posljednjeg slučaja, uspijevati da zaštiti Alegrija, pošto je, kako javljaju italijanski mediji, Silvio Berluskoni ljut kao ris zbog ovog incidenta...

Bonus video: