TANDEM SA TASOTIJEM?

Inzagi opet vadi Milan iz krize?

Tasoti je trenutno prvi pomoćnik Alegrija, dok je Inzagi nakon okončanja igračke karijere preuzeo brigu o mlađim kategorijama Milana (trenira kadete)
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 17:38h

Stari dobri Pipo Inzagi mogao bi opet da izvuče Milan iz krize, piše “Gazeta delo sport”.

Naravno, ovoga puta ne golovima (dao ih je 73 u 202 zvanična meča za Milaneze), već u odijelu i kravati, kao prvi saradnik Maura Tasotija na klupi.

“Ako se serija loših rezultata nastavi, uprava Milana bi mogla da pribjegne hitnom rješenju: Tandem Tasoti-Inzagi umjesto Masimilijana Alegrija”, piše tiražni milanski dnevnik.

Tasoti je trenutno prvi pomoćnik Alegrija, dok je Inzagi nakon okončanja igračke karijere preuzeo brigu o mlađim kategorijama Milana (trenira kadete). Ipak, na klupu prvog tima mogao je brže nego što je iko mogao da pretpostavi.

Nakon prelaznog roka koji je razbjesnio sve prave navijače kluba (prodaja najboljih igrača Ibrahimovića i Tijaga Silve) Milan je očajno počeo sezonu, pa na tri dosadašnje utakmice na “San Siru” još nije postigao gol.

Ceh bi mogao da plati trener Alegri, koji se nalazi pod pritiskom, piše “Gazeta”, i moraće brzo da krene u pobjedničku seriju ukoliko želi da sačuva svoj posao.

Ipak, tandem Tasoti-Inzagi, na koji tipuje milanski list, bio bi privremeno rješenje za kojim će gazda Silvio Berluskoni potegnuti samo u hitnom slučaju, recimo da Milan ne dobije nijedan od naredna tri meča.

“Alegrijev najveći adut je što trenutno nema pravu alternativu”, piše “Gazeta”.

Trener Zenita Lućano Spaleti mogao bi da bude rješenje na dugi rok, ali tek na kraju sezone. Pep Gvardiola je stara želja Silvija Berluskonija, ali prilično nerealna. Legenda kluba Marko van Basten bi bio po ukusu navijača, ali u trenerskoj karijeri još nije napravio tako respektabilne rezultate.

“Ipak, u tom krugu treba tražiti budućeg trenera Milana”, zaključuje “Gazeta”.

Preporučujemo za Vas