Galijani: Bez obzira na ishod protiv Udinezea, ostaje vjera u Alegrija

"Svaki trener na svijetu je u opasnosti kada izgubi 10 mečeva za redom, ali ovdje nemamo takvu situaciju", rekao je Galijani za italijanske medije.
0 komentar(a)
Alegri, Foto: REUTERS
Alegri, Foto: REUTERS
Ažurirano: 20.09.2012. 14:54h

Iako italijanski mediji tvrde da Masimilijano Alegri predstojećeg vikenda mora da pobijedi u Udinema protiv Udinezea, kako bi sačuvao posao na klupi Milana, potpredsjednik milanskog kluba Adrijano Galijani kaže da posao Alegrija nije ugrožen, čak ni ukoliko izgubi pomenuti meč.

"Svaki trener na svijetu je u opasnosti kada izgubi 10 mečeva za redom, ali ovdje nemamo takvu situaciju. Vjera koju imamo u Alegrija neće nestati ni poslije duela sa Udinezeom, bez obzira na ishod", rekao je Galijani za italijanske medije.

Milan od početka nove sezone ima samo jednu pobjedu u prvenstvu, na gostovanju Bolonji (3:1) i dva poraza na San Siru (Sampdorija i Atalanta po 0:1).

Loša serija nastavljena je i na startu Lige šampiona protiv Anderlehta (0:0).

Ipak, italijanski mediji tvrde da je pitanje dana kada će Alegri dobiti otkaz.

Kao kandidati za novog trenera sedmostrukog prvaka Evrope spominju se Rud Gulit i Rafael Benitez, dok izvori bliski predsjedniku Silviju Berluskoniju tvrde da će on "baciti" ovu sezonu sa Alegrijem ili njegovim pomoćnikom Maurom Tasotijem (u tandem sa Pipom Inzagijem), a da će učiniti sve da narednog ljeta angažuje Pepa Gvardiolu.

Bonus video: