Bošković ljut zbog izmjene

"Malo je glupo reći da nisam spreman sada na kraju sezone. Jer, kada ću biti spreman ako ne sada? Ili je možda ova liga previše zahtjevna za mene, ne znam...", rekao je Bošković
1 komentar(a)
Ažurirano: 20.09.2012. 13:31h

Bivši crnogorski reprezentativac i vezista američkog DC Junajteda Branko Bošković bio je strašno ljut na trenera Bena Olsona što ga je zamijenio u 56. minutu u pobjedi protiv Nju Inglanda u nedjelju u Vašingtonu (2:1).

Bošković je prije izmjene bio jedan od najboljih u vašingtonskom timu, čak je i bio asistent kod prvog gola. Olson je zamjenu obrazložio lošim fizičkim stanjem crnogorskog fudbalera, koji je dugo pauzirao zbog povrede koljena.

"Branko još uvijek nije fit. Kada je u pitanju ofanziva imao je nekoliko magičnih poteza, prekide je takođe izvodio sjajno. Ali, još nije spreman za svih 90 minuta", izjavio je Olson.

Reakcija Boškovića na izjavu trenera bila je pomalo ironična.

"Sezona je skoro gotova, a ja nisam spreman? Šta mogu da kažem osim da se osjećam dobro. Možda spolja djeluje da nisam spreman, ali ja sam takav, to je moj stil igre, tako trčim, tako izgledam. Takav sam i ne mogu da se mijenjam. Malo je glupo reći da nisam spreman sada na kraju sezone. Jer, kada ću biti spreman ako ne sada? Ili je možda ova liga previše zahtjevna za mene, ne znam...", rekao je Bošković.

Nakon 28 odigranih utakmica u Istočnoj konferenciji DC Junajted je peti na tabeli i nalazi se pred plasmanom u plej-of.

"Ne, nisam ljut, poštujem odluku trenera. Igrač koji je ušao umjesto mene dao je gol, sve to izgleda lijepo. Ali, kao što sam rekao, ako sada nisam spreman, ne znam kada ću biti", rekao je Bošković.

Posljednju utakmicu za crnogorsku reprezentaciju Branko Bošković je odigrao u oktobru 2010. protiv Engleske na “Vembliju”.

Nakon toga je zadobio tešku povredu koljena i više nije igrao, ali ga je selektor Branko Brnović pozvao da bude dio grupe tokom priprema za baraž utakmice sa Češkom prošle godine.

Bonus video: