Juve i Mirko ruše šampiona

Povratak torinskog giganta i crnogorskog napadača u evropsku klupsku elitu nije mogao da bude spektakularniji.
5 komentar(a)
Ažurirano: 19.09.2012. 11:48h

Torinski Juventus vraća se na glavnu scenu Lige šampiona nakon tri godine pauze i eliminacije u grupnoj fazi 2009, tada pod dirigentskom palicom Ćira Ferare.

Pauza Mirka Vučinića, specijaliste za Ligu šampiona, trajala je sezonu manje, od 2010. i havarije protiv Šahtjora u osmini finala, dok je nosio dres Rome.

Povratak torinskog giganta i crnogorskog napadača u evropsku klupsku elitu nije mogao da bude spektakularniji.

London, "Stamford bridž" i aktuelni šampion Čelzi, testiraće večeras evropske kapacitete italijanskog velikana, osvajača Lige šampiona sada već davne 1996.

Vučinić: Ne plašimo se

Dok je nosio dres Rome, Vučinić je u Ligi šampiona bio pretplaćen na velikane - pred njegovim majstorijama padali su Mančester junajted, Real Madrid, Čelzi...

Petr Čeh, golman "plavaca", njegov je stari poznanik, nakon dva briljantna gola koja mu je dao u Rimu novembra 2009. godine.

Drugu bitku, u baraž okršaju Češke i Crne Gore novembra 2011. češki golman je dobio, večeras je na programu treći čin...

"Nije "Stamford bridž" baš najbolje mjesto za otvaranje grupe i početak Lige šampiona, ali nema straha", rekao je Vučinić italijanskim medijima, kao glavni adut Juventusa u sudaru sa Terijem, Lampardom i ostalim gladijatorima italijanskog trenera Roberta di Matea.

"Da li ćemo igrati na remi? Nikada! Naš izazov je da osvojimo tri boda, iako igramo na terenu šampiona Evrope. Mi smo najbolji tim u Italiji i mislim da je to stvar ponosa cijelog kluba, ali i svih fudbalera pojedinačno", izjavio je Mirko Vučinić.

I za njega i za "staru damu" večeras je posebna noć. Nekoliko hiljada navijača Juventusa putovaće u London da odgledaju utakmicu koju su dugo čekali, dok je torinski "Tutosport", list privržen Juventusu, izdao specijal na više od 10 strana povodom povratka "stare dame" na veliku scenu Lige šampiona.

"Ovo je naš povratak i osjećaj je specijalan. Stižemo ovdje kao šampioni Italije i ovo je momenat koji moramo da iskoristimo. Čelzi je šampion Evrope i zaslužuje sav naš respekt, ali osjećamo neku vrstu prestiža koja bi mogla puno da nam donese", rekao je Vučinić, otkrivši da se uzda i u protivnika.

"Nije to isti Čelzi kao prošle sezone. Kiksali su nekoliko posljednjih mečeva u Premijer ligi i to povećeva naše samopouzdanje!

A samopouzdanje osjećaju i u Londonu.

Di Mateo je evropski šampion, dobio je sve mečeve kod kuće u Ligi šampiona prošle sezone, a kada je posljedni put spremao taktiku protiv italijanskog tima (Napoli) - pobijedio je 4:1.

Italijan je, međutim, oprezan.

"Sada smo kraljevi i svako će sa posebnim motivom igrati protiv nas. Meč protiv Juventusa biće posebno opasan, jer će protivnik biti nevjerovatno motivisan. Biće ovo jaka psihološka bitka i očekujem da fudbaleri budu spremi", rekao je Di Mateo.

Haun Mata se vraća u tim nakon što je propustio posljednji prvenstveni duel protiv Kvins parka i trebao da zauzme mjesto u napadu uz Edena Hazara i Fernanda Toresa.

Barselona sa Spartakom

Barselona, makar na papiru, ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv moskovskog Spartaka, baš kao ni Mančester junajted, koji na "Old trafordu" dočekuje još jednog povratnika u elitu, turski Galatasaraj.

"Mnogi očekuju da bez problema preskočimo sve prepreke u grupi, ali moramo da budemo skoncentrisani", izjavio je Tito Vilanova, trener Barse.

"Svi pričaju o napadu, ali ja tvrdim da je ključ u defanzivi. Ako odbrambeni fudbaleri izbjegnu povrede koje su stalno imali prošle sezone, nećemo ponoviti iste greške", rekao je ser Aleks Ferguson.

Mančester junajted je prošle sezone eliminisan u grupnoj fazi.

GRUPA E

Čelzi - Juventus

Šahtjor - Nordsjiland

GRUPA F

Bajern - Valensija

Lil - BATE Borisov

GRUPA G

Barselona - Spartak

Seltik - Benfika

GRUPA H

Braga - Kluž

Mančester j. - Galatasaraj

Galerija

Bonus video: