Meč Dinamo - Porto gledalo svega 4.683 navijača!

"Kada sam izašao na teren došlo mi je da zaplačem. Nisam se nikad ovako osjećao. Grozno. Ali, ne možemo tjerati ljude na stadion", rekao je Dinamov Portugalac Tonel...
0 komentar(a)
Dinamo - Porto, Foto: Reuters
Dinamo - Porto, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.09.2012. 10:13h

Dinamo je prizivao Ligu šampiona, ali se i ove sezone (kao i prošle zbog najgoreg učinka) pobrinuo da mu se Evropa podsmjehuje.

Naime, duel Dinama i Porta u Maksimiru (0:2) pratilo je svega 4.683 navijača, što je treća najslabija posjeta u istoriji Lige šampiona.

Prije 17 godina danski Alborg je ugostio Porto, a na tribinama je bilo 3.950 gledalaca.

Dvije godine kasnije Košice su dočekale Fejnord, uz 2.662 navijača...

"Kada sam izašao na teren došlo mi je da zaplačem. Nisam se nikad ovako osjećao. Grozno. Ali, ne možemo tjerati ljude na stadion", rekao je Dinamov Portugalac Tonel.

Jasno je da je ovako slaba posjeta povezana sa velikim sukobima prvog čovjeka "modrih" Zdravka Mamića sa najvatrenijim navijačima Dinama - Bed Blu bojsima.

Pominje se i da su visoke cijene karata učinile svoje, iako su dan uoči utakmice u Dinamu poručili da je prodato 12 hiljada paketa za Ligu šampiona...

"Nerazumljivo je i neobjašnjivo. Možda su razlog cijene ulaznica, ali one su 30 odsto jeftinije nego na bilo kojoj drugoj utakmici Lige šampiona", kazao je sportski direktor Zoran Mamić, mlađi Zdravkov brat.

Hrvatski mediji tako ističu da je ovo još jedan veliki udarac za Dinamo, kao i da je nedavni hokej meč u Areni u Puli, duel između Medvešćaka i Olimpije, gledalo skoro sedam hiljada navijača "u spektakularnoj atmosferi".

"Uz malo truda, Zdravko Mamić je mogao lično upoznati sve navijače koji su stigli na ovosezonsko otvaranje Lige šampiona i zahvaliti im na dolasku", piše portal "24.sata".

S druge strane, Mamić je pohvalio publiku.

"Hvala joj, bila je perfektna".

Bonus video: