Simon želi da ide iz Blekburna

Simon ove sezone nijednom u prvenstvu nije sjedio na klupi, a odigrano je već pet kola. Blekburn vodi na tabeli sa 11 bodova
9 komentar(a)
Simon Vukčević, Foto: Savo Prelević
Simon Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.09.2012. 10:10h

Dok su Mirko Vučinić i Stevan Jovetić trenutno dva najaktuelnija fudbalera na Apeninima, treći član nekadašnjeg crnogorskog „trija-fantastika” Simon Vukčević, preživljava teške dana na Ostrvu, u engleskom drugoligašu Blekburnu.

Simon ove sezone nijednom u prvenstvu nije sjedio na klupi, a odigrano je već pet kola. Blekburn vodi na tabeli sa 11 bodova, isped Blekpula, Brajtona, Hala i Kardifa, koji imaju po deset.

Meč Liga kupa protiv Miltona (poraz 2:1) bio je jedini u kojem je Vukčević dobio povjerenje trenera Stiva Kina i odigrao 90 minuta. Svejedno, prvenstveni mečevi su pokazali koliko je nekada jedan od najvećih talenata evropskog fudbala daleko od prve postave.

I Vukčevič želi da ide iz Blekburna, pišu engleski mediji. List „Miror” navodi da je crnogorski reprezentativac već tražio od uprave kluba da ga pusti - bilo da ode negdje na pozajmicu, bilo da potpiše ugovor za neki drugi klub. Trener Kin mu neće praviti probleme, tako je makar nagovijestio.

"Velika je konkurencija za mjesto u timu i možda bi bilo bolje pustiti ga da ode i proba da se izbori u nekom drugom klubu", izjavio je Kin.

Problem je, međutim, što je prelazni rok završen prije skoro 20 dana. Da li se neki prelazak (pozajmica, ili regularni transfer) mogu obaviti van tog perioda, zavisi od internih pravila lige u koju se prelazi.

Vukčević je, indikativno, na početku nove sezone više igrao u reprezentaciji nego u klubu, ali su mečevi protiv Poljske i San Marina pokazali da nije zaboravio da igra fudbal.

Bonus video: