NA REDU JE REAL

Deli sad nišani Kasiljasa

"Nikad nije pravo vrijeme da igrate protiv Reala, jer je u pitanju moćan tim. Čak i da izađu na teren sa sedam ili osam fudbalera, opet bi bili nezgodni", kaže Delibašić
50 pregleda 0 komentar(a)
Delibašić, Foto: Www.rayovallecano.es
Delibašić, Foto: Www.rayovallecano.es
Ažurirano: 18.09.2012. 09:25h

Četiri gola za 40 minuta - učinak je napadača Rajo Valjekana Andrije Delibašića na dva posljednja meča. Malo koji evropski napadač može da se pohvali takvim prosjekom.

Nakon dva gola San Marinu prošlog utorka, crnogorski napadač imao je šuterski trening i na “Visente Kalderonu”, na stadionu osvajača Lige Evrope i senzacionalnog pobjednika Uefinog Superkupa (pobjeda 4:1 nad Čelzijem).

Delibašić je protiv Atletiko Madrida ušao u igru u 69. minutu, kod rezultata 4:0 za “kolčnoerose”, a samo 20-ak minuta kasnije imao je dva gola na svom skoru, dok je na semaforu blještalo 4:3.

“Luda” utakmica u Madridu nije se završila senzacionalnim preokretom, ali je crnogorski napadač bio zadovoljan:

"Igrali smo jako dobro u posljednjih pola sata. Tako moramo da igramo uvijek, hrabro u napadu, da napadamo preko krila i da ulazimo u šanse. Nije bilo lako kod rezultata 4:0, na terenu osvajača Lige Evrope, ali smo htjeli da se zabavljamo, da uživamo u igri. Ispalo je dobro, smanjili smo na 4:3, vjerovali smo da možemo da postignemo i četvrti gol, je bio problem što je bio 88. minut", rekao je Delibašić, prenosi “Marka”.

Svoj maestralni učinak (golovi u 81. i 84. minutu, gotovo na identičan način), crnogorski napadač prokomentarisao je u jednoj rečenici:

"Nisam mogao da očekujem više".

Za Delibašića i Rajo slijedi još jedan meč u Madridu, opet u gostima, i to protiv - Reala.

Španski novinari su pitali je li ovo pravo vrijeme za gostovanje “kraljevskom klubu”, s obzirom na krizu rezultata, a Delibašić je odgovorio:

"Nikad nije pravo vrijeme da igrate protiv Reala, jer je u pitanju moćan tim. Čak i da izađu na teren sa sedam ili osam fudbalera, opet bi bili nezgodni. Možda su trenutno u maloj krizi, izgubili su samopouzdanje, ali na to ne možete da se oslonite. Na nama je da odigramo kao prošle sezone, kada smo izgubili 1:0, ali smo igrali dobro", kazao je Delibašić.

Nakon dva gola Atletiku, sigurno će dobiti povjerenje trenera Paka Hemeza da se oproba i protiv Ikera Kasiljasa...

Preporučujemo za Vas