"Tutosport": Juve ne može bez Mirkove genijalnosti

"Juventus više ne može da se odvoji od Mirkove genijalnosti, a i zašto bi kada u timu ima takvog asa", napisao je torinski list...
87 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2012. 08:28h

Kvalitet Mirka Vučinića polako opčinjava sve u Torinu, pa ga je sportski dnevnik "Tutosport" proglasio igračem utakmice protiv Đenove (dobio je ocjenu 8,5), bez obzira na to što je na terenu "Ferarisa" proveo svega 35 minuta.

"Juventus više ne može da se odvoji od Mirkove genijalnosti, a i zašto bi kada u timu ima takvog asa", napisao je "Tutosport".

Veličaju se i partije Stevana Jovetića - čelnici Fiorentine ne kriju oduševljenje sopstvenim potezom da zadrže mladog napadača.

"Jovetić može još bolje, može da postiže i više od jednog gola po utakmici, jer je vrhunski igrač", rekao je sportski direktor "viole" Danijele Prade.

GOLMANI

Žulio Sezar (KPR) - vjerovatno će brzo uvjeriti sve da KPR ima najboljeg golmana u ligi. Protiv Čelzija je bivši čuvar mreže Intera najavio velike stvari u londonskom premijerligašu.

Gifer (Fortuna Dizeldorf) - imao je svoj dan u Štutgartu - dovoljno da bude golman koji je obilježio kolo u Bundes ligi.

ODBRANA

Žuan (Inter) - 21-godišnji Brazilac je pokazao da nije zalutao na veliku scenu. Poređenja sa Tijagom Silvom su odavno počela, a protiv Torina se vidjelo i zbog čega.

Sisinjo (Sevilja) - nije u pitanju stari Sisinjo, bivši igrač Reala i Rome. Ovaj je desni bek Sevilje, igrač pored kojeg Ronaldo u subotu nije mogao oka da otvori.

Bitner (Mančester junajted) - ser Aleks Ferguson ga je "našao" u Viteseu, a ovaj mu je vratio golom i asistencijom na debiju.

SREDINA

Hušti (Hanover) - trenutno je njegova ljevica najbolja u Bundes ligi. U Zenitu je bio višak, a sada u Hanoveru čini čuda.

Trohovski (Sevilja) - bacio je na koljena veliki Real i natjerao Žozea Murinja da javno kako više nema tim.

Havi Garsija (Mančester siti) - debi je začinio golom. Siti nije pobijedio, ali je Roberto Manćini shvatio da nije bacio novac za pojačanje iz Benfike.

Ćigarini (Atalanta) - veliku partiju protiv Milana je krunisao pobjedonosnim golom.

NAPAD

Vučinić (Juventus) - oduševio je u svakom potezu protiv Đenove. Ovaj Juventus teško izlazi na kraj sa svakom odbranom u Italiji kada Vučinić nije na terenu.

Jovetić (Fiorentina) - start Serije A obećava još jednu fenomenalnu sezonu u dresu "viole". U Firenci sada znaju da je 30 miliona eura, koliko su tražili ljetos za njega, smiješna cifra i da Stevan vrijedi više...

Defo (Totenhem) - Andre Viljaš-Boaš je miran zahvaljujući njegovoj sposobnosti da maltretira odbrane širom Premijer lige.

Berbatov (Fulam) - bio je to debi za pamćenje kontroverznog Bugarina - dao je dva gola protiv VBA.

Milito (Inter) - daleko je to bilo od igre koja garantuje pobjede u Torinu. Ali, Inter ima Milita - golgetera koji sve lopte u blizini gola protivnika pretvara u zlato.

Đilardino (Bolonja) - pokvario je feštu na "Olimpiku" i režirao veliki preokret protiv Rome.

Galerija

Bonus video: