Zoran Pešić novi trener Mornara

"Pratio sam igre Mornara, znam šta mogu da očekujem od ove ekipe. Isto tako znam da ovi momci mogu mnogo bolje i više", rekao je Pešić...
141 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 18:09h

Serija loših rezultata (četiri uzastopna poraza u prvenstvu) dovela je i do prvih rokada na kormilu barskog prvoligaša.

Užarenu klupu Mornara nakon ostavke Obrena Sarića preuzeće Zoran Pešić, dugogodišnji fudbaler Crvene Zvezde, Hanovera i Sent Galena.

Odluku UO predočio je član uprave Gavrilo Radulović.

"Zahvaljujemo Obrenu Sariću i njegovim kolegama na svemu što su uradili za klub. Moram reći da je podnošenjem ostavke pokazao da se radi o velikom čovjeku i treneru koji je odluku obrazložio moralnim činom. Brzo smo reagovali, iskreno smatram i pronašli pravo rješenje, a dodatni plus je i činjenica da je Pešić odlično upoznat sa ekipom jer je poslednje dvije godine proveo u Baru", rekao je Radulović.

Pešić je trenersku karijeru gradio je u Africi. Ovo će mu, ipak, biti prvi pravi trenerski susret sa crnogorskim fudbalom.

"Imam veliki broj prijatelja u ovoj zemlji i gradu, a tu sam i poslednje dvije godine. Zahvaljujem se upravi na ukazanom povjerenju. Pratio sam igre Mornara, znam šta mogu da očekujem od ove ekipe. Isto tako znam da ovi momci mogu mnogo bolje i više. Sada je na meni da to izvučem od njih. Igraćemo ofanzivno, ali ćemo dodatno voditi računa o odbrani, jer na njoj počiva i svaki dobar rezultat", istakao je novi strateg Mornara.

Prvi ispit Barani će imati već u srijedu u Kupu - gostuju Cetinju.

Znatno teži posao ih očekuje u subotu. Rival je Mladost u Podgorici.

Bonus video: