Već viđeno - svi protiv Barselone i Reala

Čelzi i Bajern su prošle sezone uradili ono što se činilo da je nemoguće, pokvarili su već viđeno finale Barselone i Real Madrida, pa Evropa ove sezone s nestrpljenjem čeka epilog.
0 komentar(a)
Barselona - Real Madrid, Foto: Reuters
Barselona - Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2012. 14:08h

Čelzi i Bajern su prošle sezone uradili ono što se činilo da je nemoguće, pokvarili su već viđeno finale Barselone i Real Madrida, pa Evropa ove sezone s nestrpljenjem čeka epilog - da li će veliki rivali konačno doći do međusobnog okršaja za trofej ili će se opet pojaviti klub (ili klubovi) koji će da poremeti sve...

"Milan može protiv svih, ne i protiv Reala i Barselone. To su timovi s druge planete", rekao je prije nekoliko dana potpredsjednik „rosonera” Adrijano Galijani na pitanje kolike su šanse tog kluba u Ligi šampiona.

Fabio Kapelo, selektor Rusije, priznao je da jedva čeka prvo kolo grupe D i duel Real Madrida i Mančester sitija.

"Biće to veliki meč, kao i onaj u Mančesteru koji se igra kasnije. Na kraju krajeva, možda ćete gledate i uvod u finale, jer su u pitanju dvije čudesne ekipe", dodao je italijanski stručnjak.

I dok „merengese” svi i dalje računaju za glavnog konkurenta Barseloni, koja je prvi favorit po svim bukmejkerima, u Madridu je zavladala kriza - tim Žozea Murinja kasni osam bodova za liderom u Primeri, Portugalac je potpuno izgubio kompas, govore to i njegove izjave nakon novog poraza od Sevilje.

"U ovom trenutku nemam tim. To su momci kojima fudbal nije prioritet i situacija je komplikovana. Ja sam trener, moj posao je da ih povratim i odgovornost je na meni", istakao je Portugalac.

Glavni favorit, Barselona, nema takvih problema, ni najmanje - svih 12 bodova u Primeri govore da je Barsa spremna za start i meč sa moskovskim Spartakom na „Nou kampu”.

"Liga šampiona je nešto sasvim drugo, moramo da budemo pažljivi. Spartak dolazi iz jake lige i znamo da ima kvalitet", rekao je trener „blaugrane” Tito Vilanova.

U Čelziju su svjesni da se čuda ne dešavaju često, ali sanjaju još jednu veliku sezonu u Evropi.

"Još jedno čudo? Zašto da ne... Ipak, uvijek je onakve stvari teško ponoviti, ali ćemo, kao i do sada, ići utakmicu po utakmicu", jasan je Frenk Lampard.

Juventus se nakon dvije sezone vraća u elitu, a posebna pažnja biće posvećena Pari Sen Žermenu, koji je osmi favorit za osvajanje.

Prije Parižana, najveće šanse se daju Barsi, Realu, Sitiju, Mančester junajtedu, Bajernu, Čelziju i Juventusu.

Od crnogorskih reprezentativaca, ove sezone će u Ligi šampiona igrati četvorica - Mirko Vučinić (Juventus), Marko Baša sa Lilom, te Luka Đorđević u sastavu Zenita i napadač zagrebačkog Dinama Fatos Bećiraj.

Parovi 1. kola

Utorak

GRUPA A: Dinamo Z. - Porto, PSŽ - Dinamo K.

GRUPA B: Monpelje - Arsenal, Olimpijakos - Šalke

GRUPA C: Malaga - Zenit, Milan - Anderleht

GRUPA D: Borusija D. - Ajaks, Real Madrid - Mančester siti

Srijeda

GRUPA E: Čelzi - Juventus, Šahtjor - Nordsjeland

GRUPA F: Lil - BATE, Bajern - Valensija

GRUPA G: Barselona - Spartak M, Seltik - Benfika

GRUPA H: Mančester j. - Galatasaraj, Braga - Kluž

Bonus video: