Mirko i Stevan nastavili da rešetaju

Vučinić je za samo 35 minuta, golom iz penala i sa dvije asistencije, na terenu "Luiđi Ferarisa" donio Juventusu trijumf. Jovetić je, s druge strane, od juče i prvi strijelac Serije A
97 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2012. 08:43h

Crna Gora ima svjetske majstore, to zna svako, ali kada o partijama Mirka Vučinića i Stevana Jovetića grmi makar pola Italije... e, to je onda dokaz da su dva bisera klasa za sebe.

Vučinić je za samo 35 minuta, golom iz penala i sa dvije asistencije, na terenu "Luiđi Ferarisa" donio Juventusu trijumf protiv Đenove.

Jovetić je, s druge strane, od juče i prvi strijelac Serije A nakon što je protiv Katanije postigao četvrti gol u sezoni.

Jo-Jo je kasnije i asistencijom Luki Toniju zaokružio još jednu veliku partiju na "Artemio Frankiju"...

Juve u seriji bez kraja

Torinski velikan u Seriji A nije poražen 42 utakmice - posljednji put ga je savladala Parma u maju 2011.

I, čini se, nikad nije bio bliže da padne kao juče na "Ferarisu".

U spektakularnom meču, u kojem je bilo makar 10 zicera na obje strane, Đenova je propustila dvije kolosalne šanse za 2:0 početkom drugog poluvremena. I nakon toga je bila kažnjena, pečatom Mirka Vučinića.

Crnogorski kapiten je ušao u 55. minutu, a već do 84. je preokrenuo stvari - poklonio je dvije asistencije (Đakeriniju i Asamoi), a između njihovih golova pogodio i sa bijele tačke za treću pobjedu „stare dame” u sezoni.

"Nismo samo mi rezervisti režirali preokret, to je uradila cijela ekipa. Sada se okrećemo Čelziju u Ligi šampiona, to je još jedan veliki meč za nas", rekao je Vučinić, dok su novinare interesovali detalji oko penala.

"Đovinko mi je dao loptu, a ja sam ga upitao da li želi da šutira. Pustio me je da ga ja izvedem", pojasnio je Mirko.

Jovetić: Fiorentina može mnogo

A kakav je potez napravila Fiorentina što je zadržala Jovetića vidi se već na startu sezone.

Veliki promašaj protiv Poljske je, dakle, već iza 22-godišnjeg majstora, pa sada mirno može da se posveti "violi".

I da je vodi do velikih stvari ove sezone...

"Imamo zaista jak tim, mislim da možemo mnogo ove godine. Ekipa je puna samopouzdanja, imamo odličnu atsmosferu i mislim da se to vidi i na terenu. Sada zaboravljamo ovu pobjedu, okrećemo se narednim utakmicama", poručio je Jovetić i pozdravio pogodak veterana Tonija.

"Srećan sam zbog Luke. Svaki igrač je važan i bitno je i da osjeća da može da pruži nešto ovoj ekipi", istakao je Jovetić.

Galerija

Bonus video: