Sutjeska u seriji bez kraja

"Ne opterećujem se da li ću biti prvi strijelac. Najvažnije je da Sutjeska bilježi uspjehe", kazao je Đorđe Šušnjar, koji se sa četiri pogotka izdvojio na vrhu liste strijelaca.
2 komentar(a)
Šušnjar, Foto: Savo Prelević
Šušnjar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2012. 14:58h

I nakon prvenstvene pauze fudbaleri Sutjeske nastavili su da pobjeđuju – tim koji je preporodio Dragan Radojičić sa maksimalnim učinkom u prvih šest kola nalazi se na mjestu na kojem niko nije ni pretpostavio da nikšićki prvoligaš može biti. Devet dragocjenih golova u mreži rivala, odnosno dva u sopstvenoj, uslovili su da Sutjeska rivale gleda sa visine kao nikada do sada.

A nakon što su u uvodnim kolima pobjeđivali ekipe koje su od sticanja crnogorske nezavisnosti osvajali trofeje, na red su došli lakši rivali. Prvi ceh platio je Lovćen.

"Zadovoljni smo kako smo odreagoval nakon pauze. Pobjeda je mogla biti ubjedljivija, međutim, i ovaj rezultat je sjajan. Dobra stvar je što smo tokom cijelog meča kontrolisali igru nedozvolivši protivniku da nas ozbiljnije ugrozi. Maksimalan učinak u prvih šest kola obavezuje nas da nastavimo da pobjeđujemo.

U dosadašnjem dijelu šampionata prikazali smo više od ostalih i potpuno zasluženo nalazimo se tu gdje jesmo. Istina, nakon analize poslednjeg meča bilo je nedostataka u igri koje ćemo pokušati da otklonimo u što kraćem roku. U svakom slučaju ostvarenim moramo biti prezadovoljni", rekao je Đorđe Šušnjar, daroviti napadač Sutjeske.

Kraj Bistrice Lovćen je zaboravljen, a naredni protivnik u prvenstvu je Grbalj. Međutim, u ovom trenutku sve je podređeno kup utakmici, u srijedu s Tekstilcem u Bijelom Polju.

"Nema potrebe da preskačemo priču o prvom protivniku, jer je on za nas uvijek najteži. U narednom periodu očekuje nas zgusnut raspored, ali šta je tu je. Naš cilj je da u najmasovnijem klupskom takmičenju doguramo što dalje. Uostalom, svi koji se takmiče žele isto. Očekujem da prvo kolo neće obilovati iznenađenjima, mada je Kup specifično takmičenje u kojem ne pobjeđuje uvijek bolji tim", jasan je Šušnjar.

Gol na meču protiv Lovćena je ujedno četvrti koji je Šušnjar postigao u ovogodišnjem šampionatu. Ta brojka omogućila mu je da se nakon šest kola izdvoji na listi strijelaca.

"Ne opterećujem se da li ću biti prvi strijelac. Najvažnije je da Sutjeska bilježi uspjehe. Dišemo kao jedna porodica i sve je podređeno kolektivu. Da li sam strijelac ili asistent potpuno je nebitno. Najvažnije je da protivnik vadi loptu iz mreže. Osim što postižemo golove bitno je da ih ne primamo. Za sada sve funkcioniše kako treba", zaključio je Šušnjar.

Bonus video: