Vilanova: Prava iskušenja tek slijede

"Imamo 12 od 12 mogućih bodova. Tim je držao sve pod kontrolom u prethodna četiri meča", rekao 42-godišnji stručnjak
0 komentar(a)
Tito Vilanova, Foto: Fcbarcelona.com
Tito Vilanova, Foto: Fcbarcelona.com
Ažurirano: 16.09.2012. 14:02h

Tito Vilanova, trener Barselona, pohvalio je svoje igrače nakon lake i ubjedljive pobjede u gostima protiv Hetafea (4:1).

Posebno je srećan zbog toga što su Katalonci prošle sezone poraženi u duelu sa ovom ekipom.

"Imamo 12 od 12 mogućih bodova. Tim je držao sve pod kontrolom u prethodna četiri meča. Imali smo na umu podataka da smo prošle sezone poraženi od hetafea. Imali smo dovoljno strpljenja i mogli smo postići više golova. Zadovoljan sam i pored toga. Uradili smo dobar posao, jer smo slavili i u Pamploni, gdje nas je protekle sezone savladala i Osasuna. Međutim, prava iskušenja tek slijede”, rekao je 42-godišnji Vilanova.

Na pitanje zašto je Leo Mesi meč počeo sa klupe, Vilanova je naglasio da je to uradio iz predostrožnosti, jer je Argentinac odigrao sve mečeve ove sezone, a igrao je i za nacionalni tim.

"Razgovarao sam sa njim prije meča. Igrao je dosta teških utakmica, a imao je i jaku predsezoni. Došao je umoran od putovanje i igranja za reprezentaciju. Želio je da počne meč, ali sam smatrao da treba da se odmarao i da bude na klupi. On je to prihvatio bez problema”, zaključio je Vilanova.

Barselona će u srijedu u okviru Lige šampiona dočekati Spartak Moskva.

Time Katalonci kreću u juriš na treći trofej namijenjen prvaku Evrope u posljednjih pet sezona.

Bonus video: