Murinjo: Nemam tim, nemamo igru

"Protiv Barselone u revanšu Superkupa i u jednom dijelu meča sa Valensijom i Granadom igrali smo dobro", objasnio portugalski stručnjak
13 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 16.09.2012. 10:07h

Real Madrid je, neočekivano, već na startu Primere u problemu.

Ekipa Žoze Murinja je protiv Sevilje upisala drugi poraz u četiri kola i za Barselonom zaostaje već osamo bodova (12-4).

Protiv Sevilje, koja je posljednjih godina bila redovna mušterija, španski šampion je primio gol već u 2. minutu i nakon tog šoka nije uspio da se oporavi.

Istini za volju, Madriđani su napravili nekoliko šansi, ali mreža domaćina ostala je netaknuta.

Nakon meča Murinjo je bio, sa razlogom, neraspoložen.

"Sevilja je zasluženo pobijedila. Mi smo igrali dobro u prvom poluvremenu, dok je u nastavku to bilo pogrešno. Nismo uspjeli da napravimo, praktično, nijednu ozbiljnu situaciju pred golom domaćina. Sevilja je dala gol na startu meča, a poslije je pokušavala iz kontri da nas ugrozi“, rekao je portugalski stručnjak.

Sa druge strane, Barselona je sa lakoćom dobila Hetafe u gostima (4-1) i sa maksimalnih 12 bodova nalazi se na čelu tabele.

"Više od prednosti Barselone, brine me to što nemam tim, nemamo igru. Protiv Barselone u revanšu Superkupa i u jednom dijelu meča sa Valensijom i Granadom igrali smo dobro. Sve ostalo je ispod svakog kriterijuma. Igrači znaju da sada moraju još jače, bolje da rade da pokušamo što prije da se vratimo“.

Pojedini španski mediji tvrde da je razlog loših igarama Reala na startu nove sezone poremećena atmosfera u timu, odnosno nezadovoljstvo prve zvijezde Kristijana Ronalda.

"Posljednja dešavanja u klubu, nemaju nikakve veze sa igrom. Jednostavno, igrači nemaju koncentracije, nisu mentalno spremni da se bore za svaku loptu. Te stvari ćemo morati što prije da promijenimo“, zaključio je Murinjo.

Problem više za "Specijalnog“ je što u utorak startuje Liga šampiona, a njegov tima čeka iskušenje protiv Mančester sitija na "Santijago Bernabeu“.

Bonus video: