Flavio nosio Budućnost i ukrasio pobjedu

Domaćin je u prvih pet minuta postigao jedan gol i promašio dva zicera. Sva tri puta u akciji je bio Admir Adrović
88 pregleda 1 komentar(a)
ADROVIC, Foto: Savo Prelević
ADROVIC, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.09.2012. 08:28h

Budućnost je na pauzu pošla uzdrmana, umalo je ostala bez trenera, a nakon 14 dana odmora odigrala najbolju utakmicu u dosadašnjem toku šampionata.

Na momente bila je to šampionska Budućnost iz prošle sezone, ali isto tako se na trenutke vidjelo da pravi ritam još nije uhvaćen...

U svakom slučaju, Petrovac je, po običaju, bio lak zalogaj pod Goricom, u meču koji je obilježio Brazilac Flavio igrom tokom svih 90 minuta i spektakularnim golom iz slobodnog udarca u posljednjoj sekundi...

"Lijepa pobjeda, veoma važna za nas. Nakon mini-serije od dva meča bez trijumfa, igrači su bili u psihološkom padu, vjerujem da smo se sada oporavili. Imali smo pravi pristup, do poluvremena riješili dileme i najavili mnogo bolje dane. Slijedi nam teško gostovanje Čeliku. Idemo da igramo, da pokušamo da pobijedimo", rekao je pomoćni trener Budućnosti Goran Perišić.

Domaćin je u prvih pet minuta postigao jedan gol i promašio dva zicera. Sva tri puta u akciji je bio Admir Adrović.

Nakon prvog promašaja, uslijedio je pogodak, glavom, efektno, nakon kornera Dragana Boškovića.

Prošlosezonski golgeter zatim je još jednom testirao reflekse golmana Petrovca Popovića...

Nakon furioznog starta uslijedio je prazan hod. Budućnost nije agresivno napadala, pa su se gosti nekako oporavili iz nokdauna i u 37. minutu čak umalo i izjednačili.

Nakon akcije Jovanovića, Jablan je imao dobro poziciju, ali je slabo šutirao sa peterca.

U finišu poluvremena blic-krig domaćina. Kamberović je u 42. minutu dobro ubacio sa desne strane, a Adrović je igrao bolje glavom nego nogom - još jedan trzaj, lopta je od stative ušla u mrežu.

U narednom napadu pobjednik je bio odlučen. Flavio se odlično snašao na malom prostoru, asistencija za Marka Vukčevića - treći put Popović je vadio loptu iz mreže.

Zadovoljni visokim vođstvom „plavi” su, očekivano, u nastavak ušli bez dovoljno energije, pa su gosti prvi priprijetili.

Nije to bila klasična akcija, već slučajnost, iz koje se izrodio zicer - nakon kornera, Lakić je ubacio loptu u šesnaesterac, Živković iz teške pozicije pogodio prečku, a udarac Mrvaljevića zaustavio Agović bez problema.

Pet minuta kasnije Adrović je još jednom loše šutirao nogom, pravo u Popovića. Petrovčani su iz akcije koja je uslijedila, stigli do počasnog gola - mladi Gazivoda, bivši omladinac Budućnosti, pobjegao je po lijevoj strani i efektno matirao Agovića.

Do kraja meča trener Budućnosti Rajo Dragićević ukazao je šansu dvojici poletaraca - kadetima Raspopoviću i Cmiljaniću, koji je pokazao ofanzivni potencijal, efektnom solo akcijom i dobrim udarcem pet minuta prije kraja.

Ukras na ubjedljivu pobjedu stigao je u posljednjim trenucima meča. Cmiljanić je izborio faul na 20-ak metara, a Flavio u stilu najvećih majstora slobodnjaka poslao loptu pod prečku. Njegov prvi gol za Budućnost, ali zaista je vrijedilo čekati...

Budućnost - Petrovac 4:1 (3:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Strijelci: Adrović u 5. i 42, Marko Vukčević u 43. i Flavio u 90+3. minutu za Budućnost, Gazivoda u 67. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: N. Vukčević, Kamberović (Budućnost).

Budućnost: Agović 6,5 - Kamberović 6,5 (Raspopović), Kopitović 6,5, Peković 6, Radunović 6 - Flavio 7,5, N. Vukčević 5,5, M. Vukčević 6,5, Bošković 5,5 (Kalezić) - Adrović 7, Mugoša 5,5 (Cmiljanić).

Petrovac: Popović 6,5 - Radulović 5,5, Grbović 6, Mrvaljević 5,5, Graovac 5 (Lakić 6) - Golubović 6, Šofranac 5 (Marković 5), Živković 5 - Jablan 6, Pepić 5 (Gazivoda 6,5) - Živković 5,5.

Bonus video: