Po notama Pejovića i Šušnjara

"Izgledalo je da smo lako dobili meč, jer nam Lovćen nije pravio veće probleme", istakao Dragan radojičić, trener Nikšićana
1 komentar(a)
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Sutjeska Đorđe Šušnjar, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 16.09.2012. 08:01h

Ovosezonski pobjednički niz Sutjeska je nastavila i protiv Lovćena. Izabranici Dragana Radojičića znali su i cilj i kako stići do cilja.

I mada je nova trojka uknjižena na konto Nikšićana, mana ove pobjede je što nije ubjedljivija. Strateg Nikšićana imao je i dodatnih opažanja.

"Izgledalo je da smo lako dobili meč, jer nam Lovćen nije pravio veće probleme. Ali, bila je ovo teška utakmica za sve nas. Bilo je teško na klupi, bilo je teško igračima...No, najvažnije je da smo dobili, momci su željeli puno, trudili se, ali moram istaći i da su pravili mnogo grešaka u pas igri, bili su neprecizni... No, „dlaku u jajetu“ tražićemo na prvom predstojećem treningu, ako želimo da popravimo kompletan utisak. Moram da kažem da sam prezadovoljan. Čestitam mojim igračima, stručnom štabu, klubu, navijačima", istakao je Radojičić.

A Sutjeska je lakše nego što je očekivala stigla do nove prvenstvene pobjede. Već na startu Nikšićani su demonstrirali odlučnost i do četvrtog minuta izveli čak tri udarca iz ugla.

Prvu ozbiljniju priliku imali su u 9. minutu.

Novo ubacivanje Peroševića iz ugla, u petercu je dočekao Šušnjar koji je poslao loptu preko gola, a dva minuta kasnije, Pejović je bio u prilici, ali ga je odbrana Cetinjana zaustavila.

Što nije uspio u 11, Pejović je realizovao u 20. minutu. Izgledalo je da napadač „plavo-bijelih“ centrira sa lijeve strane iz gotovo mrtvog ugla, ali lopta je stigla u peterac i završila iza leđa gostujućeg golmana.

U 28. minutu Isidorović je sa više od dvadeset metara izveo slobodan udarac, ali je njegov šut završio preko gola, baš kao i Baća Nikolića nekolika minuta kasnije.

Do kraja prvog poluvremena ređale su se šanse Nikšićana kao na traci - u 37. minutu Bečelića, u 39. Baća Nikolića i Pejovića, u samom finišu Peroševića, ali uprkos tome mreža Cetinjala je ostala mirna.

Agilnost gostiju izostala je i u nastavku, dok se domaćin rasterećeno poigravao i preko kontri pokušao da poveća prednost.

Šušnjar je izmamio aplauze svih na tribinama u 65. minutu kada je primio loptu na svojoj polovini, a onda u solo prodoru prevario dva igrača Lovćena i sa oko 25 metara uputio rezantan šut koji ni korpulentni golman gostiju Branko Vujović nije mogao zaustaviti.

Novi pogodak „umirio” je aktere na terenu tako da do kraja meča nije bilo uzbuđenja.

Sutjeska – Lovćen 2:0 (1:0)

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Gledalaca: 2. 000. Sudija: M. Savović (Podgorica). Pomoćnici: D. Dević (Bar), V. Đuranović (Podgorica). Strijelci: Pejović u 20. i Šušnjar u 65. minutu. Žuti karton: Turković (Lovćen).

Sutjeska: Janjušević - Bečelić 7, Pejović 7,5, Jovović 7 (od 70. Stefanović), B. Nikolić 7 (D. Karadžić), Isidorović 7 (Stijepović), Šušnjar 7,5, Krivokapić 7, J. Nikolić 7, Zogović 7, Perošević 7.

Lovćen: Vujović 7 - Radunović 5,5 (N. Draganić), Martinović 5,5, Žižić 6, Vušurović 5,5, Novović 6, Vujović 5,5, Pejaković 5,5 (Perutović), Turković 6, M. Draganić 5,5 (Hočko), Đurišić 5,5.

Bonus video: