Kajt poslušao savjet Meireleša da pređe u Fenerbahče

"Imamo jaku ekipu i radujem se što ću igrati u Ligi Evropa. Sve za sada ide dobro, u sjajnoj sam fizičkoj formi i spreman sam da igram", rekao je Meireleš turskoj televiziji Lig.
0 komentar(a)
Raul Meireleš, Foto: Talksport.co.uk
Raul Meireleš, Foto: Talksport.co.uk
Ažurirano: 15.09.2012. 14:25h

Portugalski fudbaler Raul Meireleš rekao je danas da ga je Holanđanin Dirk Kajt posavjetovao da posljednjeg dana prelaznog roka pređe iz engleskog Čelzija u turski Fenerbahče.

"Razgovarao sam sa Kajtom i on me je posavjetovao da prihvatim ponudu Fenerbahčea i pređem u turski klub. Imamo jaku ekipu i radujem se što ću igrati u Ligi Evrope. Sve za sada ide dobro, u sjajnoj sam fizičkoj formi i spreman sam da igram", rekao je Meireleš turskoj televiziji Lig.

Holanđanin je takođe ovog ljeta prešao iz jednog engleskog kluba u Fenerbahče, ali iz Liverpula.

"Prvo su se dogovorili Fenerbahče i Čelzi, a tek onda sam ja pregovarao o ličnim uslovima. Možda su ljudi pomalo iznenađeni zbog tog transfera, ali znam da sam došao u veliki klub, koji je najveći u Turskoj", kazao je reprezentativac Portugala.

Meireleš je pred početak prošle sezone došao u Čelzi iz Liverpula i od tada je odigrao 48 utakmica za londonski klub. On je prethodno nastupao i za Aveš, Boavistu i Porto.

On je za nacionalni tim svoje zemlje odigrao 62 utakmice i postigao osam golova.

Fenerbahče je u ljetnjem prelaznom roku angažovao još jedno veliko pojačanje, srpskog fudbalera Miloša Krasića iz italijanskog Juventusa, ali nije uspio da se plasira u grupnu fazu Lige šampiona, pošto je u baražu eliminisan od ruskog Spartaka iz Moskve.

Bonus video: