Juriš na šestu u nizu

"Moramo na terenu opravdati ulogu favorita i nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima", rekao je Baćo Nikolić, koji je nekoliko sezona nastupao za tim iz prijestonice.
3 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Sutjeska, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.09.2012. 09:09h

Fudbaleri Sutjeske prvenstvenu pauzu iskoristili su da se odmore i što bolje pripreme sa naredni ciklus utakmica.

U novom meču izabranici Dragana-Gage Radojičića ugostiće kraj Bistrice Lovćen, što je dobra prilika da nastave sa pozitivnim rezultatima, jer današnji protivnik, ako je suditi po ostvarenim u prvih pet kola, teško može napraviti iznenađenje u Nikšiću.

A pod iznenađenjem moglo bi se nazvati sve osim sigurne pobjede lidera, koji od starta prvenstva nemilosrdno „ruši“ sve pred sobom. Uostalom, ako žele rivale da drže na odstojanju pobjede su prijeko potrebne...

"Zna se naš cilj u današnjem meču – pobjeda. Ipak, ona neće doći sama po sebi. Moramo na terenu opravdati ulogu favorita i nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Lovćen nije najbolje startovao i sve će učiniti kako bi nam pomrsio račune. Pauza je dobro došla da se konsoliduju, međutim, mogu da im poručim da naš teren nije za vađenje".

Jednostavno, Bistrica je ove sezone neosvojiva tvrđava za sve rivale. Dobro nam je poznat recept za uspjeh – motivisanost, borbenost i istrajnost od prvog do posljednjeg minuta. Nakon dobrih igara i pobjeda nad ekipama iz vrha tabele, sada se moramo dokazati na papiru sa lakšim protivnicima. Lijepo je biti na vrhu. Potrudićemo se da ostanemo što duže tu gdje jesmo", rekao je Baćo Nikolić, koji je nekoliko sezona nastupao za tim iz prijestonice.

Zbog povrede današnji meč sa Lovćenom propustiće defanzivac Nenad Đurović.

Da li je dvonedjeljna pauza zbog obaveza reprezentacije, prijala fudbalerima sa Obilića poljane biće poznato već danas. Cetinjani gostuju u Nikšiću, lideru prvoligaše tabele, i pokušaće da ostvare ono što nije uspjelo od početka sezone.

"Idemo u goste ekipi koja je u dosadašnjem dijelu prvenstva najviše prikazala i koja je favorit u ovom duelu. Ipak, daleko od toga da idemo sa bijelom zastavicom. Igraćemo svoju igru i pokušati da napravimo povoljan rezultat. Nijesmo očekivali poraz od Jedinstva na svom terenu u prošlom kolu, pogotovo nakon pobjede u Baru nad Mornarom. Ipak, to je već iza nas, maksimalno smo skoncentrisani na duel protiv Sutjeske u kojem vjerujem da možemo do pozitivnog rezultata", rekao je Deni Hočko, fudbaler Lovćena, koji se vraća u tim.

Trener Cetinjana Slobodan Halilović zbog povreda neće moći da računa na Bogdanovića, Mirkovića i Stevovića, kao i Radovića zbog parnih kartona.

Sutjeska - Lovćen

Nikšić - Stadion kraj Bistrice. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar) i Veselin Đuranović (Podgorica). Početak u 16 časova.

Sutjeska (4-4-2): Janjušević – Krivokapić, Zogović, Ćuković, Perošević - J.Nikolić, Jovović, B.Nikolić, Pejović - Isidorović, Šušnjar.

Lovćen (4-4-2): B. Vujović - N. Vujović, Draganić, Novović, Vušurović - Martinović, Hočko, Radunović, Pejaković - Turković, Đurišić.

Bonus video: