Budućnost protiv Petrovca: Sve za rezultat

Kada se činilo da ne može gore, fudbaleri Budućnosti su tokom reprezentativne pauze uspjeli da dotaknu dno, poraženi su od Mladosti sa nevjerovatnih 6:2 u prijateljskom meču
1 komentar(a)
Selmo Kurbegović, Foto: Savo Prelević
Selmo Kurbegović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.09.2012. 09:28h

Kada se činilo da ne može gore, fudbaleri Budućnosti su tokom reprezentativne pauze uspjeli da dotaknu dno, poraženi su od Mladosti sa nevjerovatnih 6:2 u prijateljskom meču, čime su samo dodatno začinili najgori start sezone od osnivanja Crnogorske lige.

Stopiranje finansijske nagrade Uefe zbog neizmirenih obaveza prema zaposlenima u klubu, s druge strane, savršeno je oslikalo i kako Budućnost trenutno stoji na klupskom nivou.

Ipak, jedna jedina, najobičnija pobjeda protiv Petrovca, danas pod Goricom u 16 časova, uticala bi da se problemi zaborave makar na dva dana.

Trener Radislav Dragićević, koji je prije 14 dana nudio ostavku, ali su mu u klubu pružili povjerenje, ističe da je situacija takva da ga trenutno interesuje samo goli rezultat.

"Moramo da pokažemo da smo iznad svih problema i da se vratimo na pravi put. Ne brinu nas protivnici, jer je problem isključivo u nama, mi smo ti koji treba sve da riješimo. Došli smo u situaciju da je razultat u današnjem meču isključivi prioritet i samo bismo tako povratili samopouzdanje", ističe Dragićević.

Trener Budućnosti napominje da je težak poraz od Mladosti u prijateljskom meču pokazao da je očigledno bio u pravu kada je ponudio upravi svoj mandat na klupi.

"Kada sam nudio ostavku gledao sam isključivo klupski interes, smatrajući da je to najbolje rješenje. Nakon sramnog poraza od Mladosti, bez obzira na to što su u odbrani igrali omladinci, potvrdilo se da sam bio u pravu. Ipak, ostaje još neka nada da je taj poraz igračima otvorio oči, da će se trgnuti i izaći na pravi put. Dosta su sastaniči između sebe minulih dana, i iako to ne mora ništa da znači, nadam se da će pokazati reakciju", kaže Dragićević, čije ekipa dočekuje Petrovac u najtežem mogućem momentu.

"Igramo sa vrlo iskusnom i po nas izuzetno neugodnom ekipom i mislim da težeg protivnika u ovom momentu nismo mogli da dobijemo. Ipak, nadam se pobjedi", zaključuje Dragićević.

Pod Goricom će se igrati treća uzastopna, ujedno i posljednja utakmica bez prisustva publike.

A na svim gostovanjima u Podgorici u mečevima sa ekipom Budućnosti, Petrovčani su uvijek igrali otvoreno, bez kalkulacija. Ni ovoga puta neće biti drugačije. Rival je za respekt. Naročito kada igra na domaćem terenu. Ipak, gosti su znali ove sezone da odigraju na rezultat, a predaje neće biti. Samo odgovornom igrom, uz maksimalan pristup rezultat može stići.

"Ušli smo u dobar ritam, vezali nekoliko dobrih partija i sada je pravo vrijeme da pokažemo od čega smo satkani. Znamo da će domaćin pokušati da stigne do sva tri boda, ali i mi se nešto pitamo. Najvažnije je da od samog starta zaigramo onako kako smo navikli, mudro i strpljivo. Siguran sam da ova ekipa može mnogo da pruži", rekao je kapiten Petrovca Siniša Graovac.

Budućnost - Petrovac

Podgorica - Stadion pod Goricom. Sudija: Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić), Jovica Tatar (Podgorica). Početak u 16 časova.

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Golubović, Cicmil, Peković, Radunović - N.Vukčević, Flavio, M.Vukčević, Bošković - Adrović, Mugoša.

Petrovac (4-4-2): Popović - Radulović, Graovac, Mrvaljević, Grbović - Šofranac, Đukić, Jovanović, Pepić - Jablan, Živković.

Bonus video: