Ljutica objavio spisak za kvalifikacije

Selektor Ljutica kazao je u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza da crnogorske kadete u Češkoj očekuju utakmice sa izuzetno jakim protivnicima.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 15:15h

Selektor kadetske fudbalske reprezentacije Crne Gore Boris Ljutica objavio je danas spisak igrača za pripreme pred odlazak na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo koji će od 25. do 30. septembra biti odigran u Češkoj.

Ljutica je pozvao 23 igrača. Na spisku su golmani - Vuk Stijepović (Zeta), Aleksa Maraš (Budućnost) i Blažo Glušica (Čelik), odbrambeni igrači Dragan Grivić (Grbalj), Andrija Vukčević (Budućnost), Naim Đoka (Mladost), Nikola Nilović (Jang bojs), Marko Banović (Budućnost), Đorđije Vukčević (Zeta), Vladimir Šebek (Jedinstvo) i Bojan Popović (Budućnost), vezni igrači Anđelo Rudović (Mogren), Jovan Vujović (Sutjeska), Žarko Vilotijević (Čelik), Dejan Kotorac (Bokelj), Stefan Morović (Igalo), Stefan Milošević (Budućnost) i Kenan Hodžić (Jedinstvo), te napadači Filip Kukuličić (Zeta), Boris Cmiljanić (Budućnost), Dragoljub Radišević (Budućnost), Vuk Damjanović (Zeta) i Lazar Kilibarda (Mladost).

Selektor Ljutica kazao je u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza da crnogorske kadete u Češkoj očekuju utakmice sa izuzetno jakim protivnicima.

"Kvalifikaciona grupa 11 je prilično jaka, a imena selekcija Rusije, Češke i Danske govore da za protivnike imamo izuzetno kvalitetne fudbalske nacije. Rusija je favorit grupe, fudbalska velesila sa sjajnim individualcima i jakim kolektivom. Češka ima prednost domaćeg terena i baš kao reprezentacija Danske psjeduje zavidnu taktičku disciplinu", kazao je Ljutica.

On je istakao da crnogorsku selekciju očekuje borba za drugo mjesto u grupi i plasman u elitnu rundu sa selekcijama Češke i Dnaske.

Ljutica smatra da je za uspjeh u Češkoj potreban dobar start.

"Ključ za plasman u elitnu rundu je u dobrom startu. Prva utakmica sa selekcijom Danske mogla bi biti najvažnija na turniru. Pozitivan rezultat donio bi nam puno na planu samopouzdanja, pa bi mnogo lakše čekali naredne mečeve. Eventnualni neuspjeh u tom meču bi nas doveo u poziciju da nemamo prava na kiks u nastavku turnira, na kojem od presudnog značaja biti fizička pripremljenost igrača", rekao je Ljutica.

Crnogorski kadeti okupiće se 17. septembra u Podgorici kako bi odradili četvorodnevne pripreme pred kvalifikacioni turnir na terenima Trening kampa Fudbalskog saveza Crne Gore.

U prvom kolu turnira 25. septembra igraće sa Danskom, dva dana kasnije za protivnika imaće Češku, dok će se 30. septembra saastati sa Rusijom.

Bonus video: