Juventus doveo Matiju Perina

“Nisam mogao da odbijem Juventus. Ovakva ponuda se dobija jednom u životu", kazao je 25-godišnji čuvar mreže na predstavljanju
55 pregleda 0 komentar(a)
Matija Perin, Foto: Twitter
Matija Perin, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.06.2018. 17:58h

Dosadašnji golman Đenove Matija Perin novi je član višestrukog šampiona Italije Juventusa, sa kojim je potpisao ugovor do 2022. godine.

Godinama jedan od najtalentovanijih čuvara mreže na Apeninima prošao je ljekarske preglede i ozvaničio saradnju, poslije čega se predstavio navijačima.

“Nisam mogao da odbijem Juventus. Ovakva ponuda se dobija jednom u životu. Spreman sam, smatram da sam u pravo vrijeme došao u ovako veliki klub", kazao je 25-godišnji čuvar mreže na predstavljanju.

“Stara dama” je za transfer povremenog italijanskog reprezentativca izdvojila 12 miliona eura, uz eventualna tri na ime bonusa.

Perin je u Torino stigao kao zamjena za legendarnog Đanluiđija Bufona, koji je poslije 17 godina napustio Juve, a za poziciju među stativama boriće se sa Poljakom Vojćehom Ščensnim.

Ponikao je u Đenovi, u čijem seniorskom sastavu je od 2010. godine. U međuvremenu, dvije sezone je proveo na pozajmicama u Padovi i Peskari. Za “azure” je debitovao 2014.

Bonus video: