Bakić: Nisam rekao da sam nasljednik Kake

"Ni u jednom trenutku nisam spominjao da sam nečiji nasljednik, izjava je izvučena iz totalno drugačijeg konteksta", pojašnjava Bakić.
8 komentar(a)
Ažurirano: 14.09.2012. 12:13h

Zvanična prezentacija jednog od najperspektivnijih crnogorskih fudbalera Marka Bakića kao novog pojačanja Torina odjeknula je na Apeninima, dobrim dijelom i zbog navodnog poređenja sa Brazilcem Kakom.

Ali, 18-godišnji Budvanin tvrdi da izjave koje su se pojavile u italijanskim medijima nisu vjerodostojno „preslikale” njegovu priču.

Bakić je u obraćanju crnogorskoj javnosti preko stranica „Vijesti” ostao skroman i odmjeren, kao i dok se dokazivao na Lugovima...

"Došlo je do nesporazuma koji je u velikoj mjeri uticao na sliku o meni. Moja izjava italijanskim medijima prenijeta je na, za mene neshvatljiv način, totalno van pameti. Ni u jednom trenutku nisam spominjao da sam nečiji nasljednik, izjava je izvučena iz totalno drugačijeg konteksta", pojašnjava Bakić.

Iako pod utiskom svega, novopečeni vezista Torina zrelo sagledava situaciju...

"Ne volim da me porede sa bilo kim, a najmanje što želim je da to radim sam sebi. Smatram da je došlo do nenamjerne greške, uslovljene mojim lošim italijanskim jezikom, možda i pogrešnim prevodom, žao mi je. Mlad sam, moram još mnogo da učim, radim i napredujem i svi koji me poznaju znaju da ja tako nešto nikada ne bih izjavio. Ja sam Marko Bakić, koji je tek na početku karijere i koji sam sebe ne poredi ni sa kim", ističe doskorašnji kapiten Mogrena.

A jedna od Bakićevih prednosti je što je spreman brzo da uči, i to ne samo na terenu...

"Veoma brzo krenuću na časove italijanskog jezika, koji mi je ovdje neophodan. To je nužno kako mi se više ne bi dešavali ovakvi problemi, ali i da bih imao bolju komunikaciju sa svima u klubu koji isključivo pričaju italijanski. Zbog toga sam trenutno u malom zaostatku, ali brzo će i to doći na svoje mjesto", dodao je novi vezista Torina.

Popularni „bikovi”, koji su povratnici u elitni rang, u nedjelju veče dočekuju Inter u okviru trećeg kola italijanskog šampionata. Kakve su šanse da Bakić debituje?

"Odradio sam tek dva treninga sa ekipom, jer sam prije toga radio odvojeno zajedno sa Ogbonom koji se takođe vratio iz reprezentacije. Vidjećemo, ako se završi sva potrebna papirologija, trebalo bi da budem na klupi protiv Intera. Imam svakodnevnu komunikaciju sa trenerom Venturom, sa kojim sam najiskrenije prezadovoljan", zaključio je crnogorski fudbaler.

Velika pažnja poklanja se taktici

Bakić je po dolasku u Torino kratko vrijeme bio sa novim klupskim drugovima (morao je nazad u Crnu Goru zbog obaveza u mladoj reprezentaciji). Sada, kada se ponovo vratio klupskim obavezama, budvanski tinejdžer samo se uvjerio da je odabrao pravu sredinu...

On je, inače, krajem avgusta istovremeno postao član Torina i Fiorentine (klubovi imaju po 50 odsto vlasništva). Takvu vrstu ugovora Italijani zovu - „comproprieta”. Izvjesno je, međutim, da je Bakić do kraja sezone vezan za Torino.

"Što se tiče ljudi u klubu i oko njega kao i samih saigrača - primljen sam fenomenalno. Počeo sam da treniram sa ekipom, trener Ventura me polako uvodi u njihov sistem rada koji je drugačiji od našeg. Ovdje se radi dosta agresivnije i jače, a puno pažnje poklanja se taktici. Prije dva dana proveli smo sat i po analizirajući igru Intera", kazao je Bakić.

A nedavni povratak u domovinu mladi fudbaler je iskoristio da riješi i administrativne stvari...

"Dobio sam vizu, zahvalan sam selektoru Vlaisavljeviću i svima u mladoj reprezentaciji jer su imali razumijevanja za moje potrebe. Skoro svakog dana od 8 do 12 časova bio sam u ambasadi. Tu sam, dakle, potrošio dosta vremena. Bilo je iscrpljujuće, čekanje po tri-četiri sata, što se možda i odrazilo na moje igre, od toga ne bježim... No, sada kada je sve došlo na svoje, mnogo sam smireniji. Koncentrisan sam na treninge i utakmice, pa u narednom periodu očekujem samo bolje partije", istakao je Bakić.

Bonus video: