Idealni trener Reala je bivši igrač, bez mnogo iskustva: Samo jedan ispunjava te uslove

Florentino Peres je u problemu, traži idealno rješenje, a španski mediji smatraju da su trenutno dva kandidata - Guti i Mičel, nekadašnji igrači "kraljevskog kluba"
130 pregleda 1 komentar(a)
real, Foto: Realmadrid.com
real, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 08.06.2018. 15:57h

Real (bezuspješno) traži trenera, nekoliko značajnih imena, poput Nagelsmana, Alegrija i Kontea, odbili su poziv iz Madrida, dok je Poketino čvrsto vezan ugovorom sa Totenhemom.

Florentino Peres je u problemu, traži idealno rješenje, a španski mediji smatraju da su trenutno dva kandidata - Guti i Mičel, nekadašnji igrači "kraljevskog kluba".

Guti je, tvrde mediji, u prednosti, jer ispunjava sve početne uslove da bi bio uspješan trener.

Četiri najtrofejnija trenera u istoriji kluba bili su nekadašnji fudbaleri i bez mnogo trenerskog iskustva, baš kakav je Guti.

MIGEL MUNJOS

Munjos je trenirao filijalu Reala, kada je dobio poziv za zamijeni Manuela Fleitasa na sredini sezone 1959/60. Imao je 37 giodina. U narednih 16 sezona osvojio je 14 trofeja, od čega devet titula u Španiji i dva Kupa šampiona.

Prethodno je deset godina igrao u madidskom timu.

ZINEDIN ZIDAN

Zidan je drugi najtrofejniji trener u istoriji Reala, ali jedinstven što je devet titula osvojio za dvije i po godine. I Zizu je prije prvog tima trenirao omladinski sastav, zatim bio član stručnog štaba, prije nego što je u januaru 2016. zamijenio Rafu Benitesa.

U Realu je igrao od 2001. do 2006.

LUIS MOLOVNI

Luis Molovni je naslijedio Munjosa, nakon što je četiri godine bio trener Las Palmasa. Sedam trofeja je osvojio, ali mrlja mu je što nijednom nije bio šampion Evrope.

U Realu je igrao od 1946. do 1957.

VISENTE DEL BOSKE

Del Boske je kao trener Reala osvojio dvije Lige šampiona, dva puta je bio prvak Španije, ukupno - sedam trofeja.

Prije prvog tima trrenirao je samo B sastav "kraljevskog kluba", u kome je kao igrač proveo 16 godina, od 1968. do 1984. godine.

Bonus video: