Ibrahimović: Budućnost je u Parizu

Šveđanin naglašava da ne želi samo da bude najbolji, već prije svega da osvaja trofeje.
7 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2012. 16:22h

Zlatan Ibrahimović se ne kaje zbog dolaska u Pari Sen Žermen, naprotiv.

“Sve ovo je vrlo uzbudljivo, novo za mene, ali i za ovaj klub, koji postaje veliki i moćan. PSŽ dovodi velike igrače, koji žele da osvajaju važne trofeje. Imaju veliki san i srećan sam što sam dio toga”, rekao je Ibrahimović, koji je ljetos u Pariz stigao iz Milana, zajedno sa brazilskim štoperom Tijagom Silvom.

Kako kaže, neće biti lako odmah osvajati trofeje, ali klub radi na stvaranju velike ekipe.

“Vjerujem da se san PSŽ-a može ostvariti i želim da budem dio tog sna. Dovođenjem velikih igrača, PSŽ će učiniti Francusku ligu još atraktivnijom, uzbudljivijom, sa većim standardom. Iako mogu da kažem sve pozitivno o Milanu, budućnost je ovdje, vjerujem u to i zato sam došao u Pariz. Gdje bih drugo mogao biti”, dodao je švedski napadač.

Uz napomenu da je trener PSŽ-a Karlo Anćeloti bio jedan od glavnih razloga za dolazak u Pariz, Ibrahimović ističe da i Liga šampiona treba da bude jedan od ciljeva kluba.

“Ne bih došao ovdje da ne vjerujem da PSŽ može da osvoji Ligu šampiona. Istina je da ovaj klub do sada nije osvajao LŠ, ali ne očajavam zbog toga. Trofeji se osvajaju sa velikim igračima, i ja sam osvajao mnogo toga zato što sam igrao sa velikim igračima koji su mi pomogli. I u PSŽ-u sam sa velikim igračima, ali je važno da trofeji ne dolaze sami od sebe”, ističe Ibra.

Šveđanin naglašava da ne želi samo da bude najbolji, već prije svega da osvaja trofeje.

“Bio sam prvi strijelac Serije A, u Milanu sam oborio rekord po broju golova u jednoj sezoni, ali nisam skoro ništa osvojio. Pitanje je da li sam tako srećan. Više volim da nešto osvojim pa i ako igram loše, nego da igram dobro a ne osvajam ništa”, zaključio je Ibrahimović.

Bonus video: