Hodžson: Bez brige, idemo na Mundijal

"Napustio sam "Vembli" sa mnogo više vjere u ovaj tim, siguran sam da imamo sastav koji može mnogo sve do Brazila", rekao je Hodžson.
2 komentar(a)
Roj Hodžson, Foto: BETA/AP
Roj Hodžson, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 12.09.2012. 10:34h

Selektor Engleske Roj Hodžson nije bio nezadovoljan nakon remija sa Ukrajinom u drugom kolu kvalifikacija protiv Ukrajine.

Bivši menadžer VBA i Liverpula je čak zadovoljan napustio "Vembli", iako je Albion jedva izvukao bod golom Frenka Lamparda iz penala u 87. minutu.

"Mnogo je stvari koje su mi se svidjele u ovom meču. Napustio sam "Vembli" sa mnogo više vjere u ovaj tim, siguran sam da imamo sastav koji može mnogo sve do Brazila", rekao je Hodžson.

Desetkovana Engleska (nije bilo Runija, Kerola, Janga, Volkota, Parkera, Terija, Kola...) tako se polako oslanja na mlade snage, a u startnih 11 su protiv Ukrajine bili mladići poput Toma Kleverlija i Aleksa Okslejd-Čembrlena.

"Na kraju krajeva, dva tinejdžera su bila u startnoj postavi. I momci koji su ušli s klupe su mladi - Bertrand, Velbek, Bejns"; poručio je Hodžson.

Ostrvski mediji i nisu oduševljeni utakmicom protiv Ukrajine, ali prihvataju činjenicu da je na "Vembliju" prinudno viđena neka nova Engleska.

"Zadovoljan sam, plasiraćemo se na Mundijal, siguran sam u to. Tačno je da smo izgubili dva boda protiv Ukrajine, jer kod kuće uvijek želimo pobjedu, ali igrali smo protiv vrlo dobrog protivnika", naglasio je selektor Albiona.

Engleska nakon dva kola ima četiri boda, isto koliko i Crna Gora i Poljska.

Bonus video: