Luka Đorđević: Osjećaj je predivan

"Nadam se da ću i u budućnosti dobijati šansu, da ću dobro trenirati i na neki način uspjeti da pomognem državi", kaže za "Vijesti" Đorđević.
0 komentar(a)
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Luka Đorđević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.09.2012. 07:58h

Za Luku Đorđevića debi u dresu seniorske reprezentacije nije mogao da bude bolji - gol i dvije asistencije su bile sasvim dovoljne da odmah dokaže da je budućnost crnogorskog fudbala.

"Predivan je osjećaj, nadao sam se da ću igrati, a ovom prilikom zahvaljujem se i šefu i saigračima koji su mi pomogli da mi ne prođe teško adaptiranje na seniorsku reprezentaciju. Naravno, presrećan sam što sam uspio da postignem gol na debiju, zahvaljujem se i našoj predivnoj publici koja je došla u velikom broju . Nadam se da ću i u budućnosti dobijati šansu, da ću dobro trenirati i na neki način uspjeti da pomognem državi", kaže za "Vijesti" Đorđević.

Jesi li predosjećao da možeš postići gol?

"Jesam. Vjerujem u sebe, imamo odličnu ekipu i znao sam da ćemo da im nametnemo visoki presing i da neće imati oni mnogo šansi. Nadao sam se i vjerovao sam da ću možda i ja uspjeti da postignem gol".

Može li ti sjajan debi u reprezentaciji značiti i u Zenitu?

"Naravno, dati gol za svoju reprezentaciju, posebno na debiju, ogromna je stvar. Presrećan sam zbog toga, na meni je da nastavim dobro da radim i biće sve dobro".

Sigurno da je odlazak u veliki klub mnogo uticao i da se dobije poziv u reprezentaciju?

"Jeste, sigurno. Drago mi je što sam tamo pokazao da nisam slučajno otišao u tako veliki klub. Naravno da ne smijem da stanem na ovome i sigurno neću stati, moram da idem dalje", zaključio je Đorđević.

Najmlađi strijelac

Luka Đorđević je postao sinoć drugi najmlađi fudbaler koji je nastupao za crnogorsku reprezentaciju od sticanja nezavisnosti.

Đorđević je na dan jučerašnjeg meča sa San Marinom imao tačno 18 godina, dva mjeseca i dva dana.

Dosadašnji rekorder bio je Stevan Jovetić, koji je u prvom zvaničnom meču "sokola" protiv Mađarske imao 17 godina, četiri mjeseca i 25 dana.

Đorđević je, naravno, golom u 25. minutu postao i najmlađi strijelac reprezentacije.

Bonus video: