Ronaldo traži 15 miliona po sezoni

Perez neće žaliti novac da zadrži svoju najveću zvijezdu, za koju je 2009. godine platio 96 miliona eura Mančester junajtedu
10 komentar(a)
Ažurirano: 11.09.2012. 15:12h

Španska Marka je sigurna: Real sprema novi ugovor za Ronalda, do kraja karijere, čime želi da prevaziđe krizu i tugu Portugalca, koju je Ronaldo iznio u javnost, ne navodeći razloge zbog čega nije srećan u Madridu.

Florentino Perez je spreman da ponudi Ronaldu značajno povećanje ugovora, vrlo brzo se očekuje sastanak između predsjednika Reala, Ronalda, Žoze Murinja i menadžera Portugalca Horhe Mendesa.

Podsjećanja radi, Ronaldo je nedavno u miks zoni Reala izjavio da nije srećan u Realu, a nakon nekoliko opcija u prvom trenutku kasnije su se sve svele na jedno – Portugalac želi veću zaradu.

“Ne, ne radi se o parama”, napisao je Ronaldo na svojoj Facebook stranici.

Niko mu, međutim, nije povjerovao, očigledno ni čelnici kluba, koji su krenuli da rješavaju problem.

Kada je prije tri godine stigao u Madrid iz Mančester junajteda, Ronaldo je potpisao šestogodišnji ugovor vrijedan između devet i deset miliona eura (mišljenja o tačnoj sumi su različita).

U to vrijeme radilo se o spektakularnom ugovoru, a nakon ulaska šeika, ruskog i kineskog novca u evropski fudbal, ta zarada je “izgubila” nešto od vrijednosti za igrača koji je postigao 149 golova na 150 utakmica za Real.

Prema pisanju Marke, Ronaldo želi 15 miliona godišnje, neki pišu da je tražio i 20 miliona, koliko ima Eto u Anžiju. Ako je prva cifra tačna, za Real je to veoma težka investicija. Madridski klub, naime, trenutno uplaćuje 24 odsto poreza na zaradu Ronalda, a novim ugovorom bi porez porastao na 52 odsto.

Ipak, Perez neće žaliti novac da zadrži svoju najveću zvijezdu, za koju je 2009. godine platio 96 miliona eura Mančester junajtedu. Ronaldo je slika i prilika Reala, oko njega se i pravi ekipa, koliko god da košta…

Galerija

Bonus video: