Brnović uoči San Marina: Kao da je Ukrajina

"Zadovoljan bih bio da pobijedimo i da odigramo dobro!", rekao je crnogorski selektor
80 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2012. 21:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Seravale - „Nije smak svijeta bod protiv Poljske, bio bi smak svijeta da ne pobijedimo Sam Marino“, izjavio je Branko Brnović sinoć na pres konferenciji na minijaturnom (ali simpatičnom) stadionu „Olimpiko“ u Seravalu.

Crnogorski selektor time je stavio do znanja šta misli o remiju sa Poljacima prije četiri dana, te šta očekuje od večerašnjeg duela. Četiri boda iz prve dvije utakmice kvalifikacija ne bi estetski izgledala tako loše, iako će bodove protiv San Marina, prije ili kasnije, proknjižiti sve reprezentacije u grupi H.

Crna Gora se ipak nada da neće ući u istoriju. Mikrodržava sa Apenina izgubila je sve takmičarske mečeve u posljednjih devet godina i trebalo bi da se dogodi čudo nad čudima pa da se ne nastavi ta „serija“.

Brnović je, međutim, najavio oprez, pozvao je svoje fudbalere da odigraju kao da je na drugoj strani reprezentacija Ukrajine.

Napad sa četiri špica

"Vidim da se ponovo samo priča o tome koliko ćemo golova da damo protivniku. Tako je bilo i protiv Islanda, a mnogi zaboravljaju da je ta selekcija zamalo odoljela Francuskoj, izgubila je samo 3:2. Moramo da se okanemo takvih priča i da se malo spustimo na zemlju", rekao je Brnović.

U njegovom timu biće puno promjena u odnosu na prošli meč sa Poljskom. One su prinudne, a ne zbog toga što je neko odigrao slabo u petak, tvrdi crnogorski selektor.

"Promjene su uslovljene povredama i umorom fudbalera. Jovanović i Savić su roviti, Pavićević i Drinčić nisu ni doputovali sa nama, Vučinić takođe neće igrati. Ali, to ne smije da bude presudno, ko god istrči na teren daće svoj maksimum".

Brnović će pokušati da otključa bravu San Marina sa čak četiri napadača. Tako bi moglo da se kaže za postavu u kojoj su četiri tipična centarfora, od kojih će dvojica djelovati centralno, i dvojica po krilima.

"Da, igraće Bećiraj i Đorđević po strani, Damjanović i Jovetić centralno. Peković i Vukčević će biti dva zadnja vezna fudbalera", rekao je Brnović.

Dakle, povratak na formaciju koja je igrala revanš meč baraža protiv Češke, ali večeras ne bi trebalo da bude problema. Crna Gora će pokušati da jakim napadom od prvog minuta slomi otpor protivnika.

"Krećemo ofanzivno, želimo što prije da damo gol. To bi nam olakšalo posao".

Brnović nije želio da licitira sa koliko će golova biti ispraćen protivnik, kaže čak i da se užasava takvih priča. A na pitanje da li bi prihvatio pobjedu od 1:0, takođe nije konkretno odgovorio:

"Zadovoljan bih bio da pobijedimo i da odigramo dobro!

Značiće nam onaj bod

Crnogorski selektor nije želio da priča o meču sa Poljacima, ali sjećanja (i rane) sa tog duela su toliko svježe da konferencija nije mogla da prođe bez nekoliko rečenica o remiju sa početka kvalifikacija.

"Mnogo smo se istrošili u toj utakmici, ali se nadam da smo se dovoljno oporavili. I dobro je da igramo sa San Marinom, ne znam kako bi bilo da je danas na drugoj strani Ukrajina".

Upitan da li Crna Gora može da ponovi prvo poluvrijeme iz tog meča, Brnović je odgovorio:

"To poluvrijeme nas je i iscrpilo. Moći će da se ponovi, ali ne večeras. Narednog mjeseca čeka nas Ukrajina i tu treba da pokažemo gdje smo".

Bod protiv Poljaka neće biti loš u krajnjoj računici, ubijeđen je Brnović.

"Ne bih da se vraćam, ali od Evropskog prvenstva ponavljam da su oni bolji od Ukrajine.Vidjećete kako će Poljaci igrati dalje. Nama će ovaj bod dosta značiti, jer sam ubijeđen da ćemo u gostima lakše igrati sa njima".

Jovetić: Meni su svi protivnici isti

Crna Gora neće potcijeniti San Marino, obećava Stevan Jovetić.

"Mi smo profesionalci. Ja svaku utakmicu doživljavam isto, svakoj prilazim jednako i tako će biti i večeras. Moramo da budemo maksimalno skoncentrisani, da damo 100 odsto, jedino tako nećemo imati problema da zabilježimo pobjedu. Uostalom, teren je jedino mjerilo", tvrdi as Fiorentine.

Stevan napominje da je već zaboravio promašaj protiv Poljske, te da već dva dana misli o predstojećoj utakmici.

"Dan poslije utakmice sa Poljskom smo bili tužni, ali prošlo nas je. Uostalom, rezultat je realan, mogli smo i da dobijemo i da izgubimo. Što se tiče mog promašaja više ne razmišljam o njemu. Tako je to u fudbalu. U jednoj utakmici si junak, u drugoj tragičar. Idemo dalje".

San Marino – Crna Gora

Seravale – Stadion „Olimpiko“. Kapacitet: 5. 500. Sudija: Nil Dojl (Sjeverna Irska). Početak u 20.30.

San Marino (4-3-2-1): Simonćini – Fabio Vitajoli, Davide Simonćini, Dela Vale, Vanući – Gasperoni, Ćevelini, Kopini, Rinaldi, Mato Vitajoli – Marani.

Crna Gora (4-2-4): Božović – Zverotić, Džudović, Baša, Volkov – Peković, Vukčević – Bećiraj, Đorđević, Jovetić, Damjanović.

Galerija

Bonus video: