Mladi neriješeno sa Jermenijom

Crnogorski fudbaleri ranije su izgubili sve šanse za plasman u baraž, a kvalifikacije su završili na trećem mjestu sa po tri trijumfa i poraza i dva neriješena rezultata.
1 komentar(a)
Miloš Pavićević, Foto: Luka Zeković
Miloš Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.09.2012. 18:08h

Remijem bez golova sa Jermenijom mlada crnogorska reprezentacija stavila je tačku na skroman učinak u kvalifikacionom ciklusu koji je okončan na trećem mjestu sa 11 bodova (po tri pobjede i poraza i dva neriješena ishoda).

Naša selekcija imala je povoljan žrijeb, ali su prvoplasirana Češka i Jermenija, koja je osvojila drugu poziciju, nadvisili “sokole”.

No, ekipa koja je nastupila sinoć pod Goricom, kao i protiv Češke prije nekoliko dana kraj Bistrice (meč je takođe završen bez golova) bila je značajno podmlađena, sa igračima koji imaju pravo nastupa u narednom, ili čak i u predstojeća dva kvalifikaciona ciklusa...

A u posljednjoj kvalifikacionoj predstavi nastavak je donekle “razbio” veliku monotoniju iz prvog poluvremena. Četa Duška Vlaisavljevića napravila je mnogo grešaka u prvom dijelu, igrači su se slabo kretali, imali i netačan pas...

„Sokoli” su, međutim, zaigrali bolje i agresivnije u drugom poluvremenu, a u finišu imali i nekoliko povoljnih šansi. U 47. minutu Bakić je iz “slobodnjaka” pogodio spoljni dio mreže, ali je meč dobio na tempu i kvalitetu tek u posljednjih 20-ak minuta. U 69. minutu domaćin je trebalo da dobije i penal - Vučinić je tada centrirao sa desne strane, a bek gostiju Dagbašjan pomjerio ruku i poslao loptu u korner... Potom je Mugoša nakon kornera pokušao glavom (preko prečke), dok je minut kasnije “bombu” Vučinića ukrotio golman gostiju.

A najbolju šansu imao je zapaženi rezervista Pavićević, koji je u 87. minutu dobro zahvatio loptu glavom, a ona prohujala pored stative...Sa druge strane, Jermeni su zaprijetili preko Malakjana (dva puta je traljavo šutirao), dok je rezervista Karapetjan u sudijskoj nadoknadi imao odličnu šansu, ali je raspoloženi Danijel Petković, kao i tokom čitavog meča, bio na visini zadatka.

U prvom dijelu obje selekcije su dosta griješile, a Jermeni već na isteku prvog minuta mogli da zalede “sokole” - Pogosjan je “uhvatio” volej, ali je Petković bio siguran. Sa druge strane, vrijedni pomena su pokušaj Mugoše sa 20-ak metara, te “žabica” štopera Bakrača nakon Bakićevog kornera u 38. minutu (lopta je prohujala iznad prečke).

Crna Gora - Jermenija 0:0

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 300. Sudija: Vadims Direktorenko (Letonija). Žuti kartoni: Jovović, Bakić (Crna Gora), Hambardzumjan, Pogosjan (Jermenija).

Crna Gora: Petković 7,5, Vukčević 6, Alić 6,5, Bakrač 7, Stijepović 6,5, Janković 6,5, Kaluđerović 6 (Jovović), Boljević 6 (Pavićević), Bakić 6,5, Vučinić 6,5, Mugoša 6 (Grbović).

Jermenija: Eliazjan 7, Hambardzumjan 6,5, A. Voskanjan 6,5, T. Voskanjan 6,5, Dagbašjan 6 (Karapetjan), Muradjan 6, Pogosjan 6,5 (Papikjan), Azatjan 6, M. Voskanjan 6, Malakjan 6,5, Hovhanisjan 6 (Ajvazjan).

Bonus video: