Delibašić: Ako budemo ozbiljni neće biti problema

"U ovim utakmicama može malo toga da se dobije, a puno da se izgubi. Imali smo pripremne utakmice sa slabijim rivalima, i znamo kako treba da se ponašamo", ističe Andrija Delibašić.
5 komentar(a)
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.09.2012. 06:49h

Remi sa Poljskom mora da se arhivira, makar dok ne prođe naredno gostovanje u San Marinu. Crnogorski reprezentativci danas čarterom “Montenegro eirlajnza” lete za Rimini (polazak je u 10.30 časova sa aerodroma Golubovci), odakle će autobusom produžiti za Seravale, gdje se u utorak igra utakmica sa San Marinom.

Drugi kvalifikacioni okršaj ne ostavlja nimalo prostora za kalkulacije - ako već remi sa Poljacima u petak veče pod Goricom i nije previše bolan, svaki ishod sem trijumfa u narednom okršaju bio bi zaista poguban po “sokole”.

Crna Gora ovog puta igra sa totalnim autsajderom...

"Mi smo već zaboravili prethodnu utakmicu sa Poljacima, dogovorili smo se da se ne prisjećamo nje. Nije, međutim, bilo loše kao što izgleda. Svi smo očekivali pobjedu, ali ni bod nije toliko loš. Ako budemo ozbiljni u predstojećem okršaju, neće biti problema. A da uvijek može da dođe do problema u ovakvim mečevima pokazao je i start kvalifikacija - Portugal je imao problema protiv Luksemburga, na kraju slavio sa 2:1, a Njemačka je recimo savladala Farska Ostrva sa 3:0 iako se očekivalo da će biti više golova. Nema, dakle, tako ubjedljivih pobjeda kao nekada", kaže Andrija Delibašić, napadač crnogorske reprezentacije.

Zbog toga je bitan pravi pristup od starta...

"Bilo bi idealno da postignemo pogodak u prvih 10, 15 minuta. Iskreno, bio bih zadovoljan da ostvarimo pobjedu, a trijumf sa jednim ili dva gola razlike i pobjeda od 3:0 donose isto. Bitno je da odigramo što profesionalnije, a ovo je šansa za igrače koji su dugo u reprezentaciji, kao i za novajlije", dodao je Delibašić.

Ovakvi mečevi su, ipak, specifični zbog činjenice da je pobjeda “unaprijed upisana”...

"U ovim utakmicama može malo toga da se dobije, a puno da se izgubi. Imali smo pripremne utakmice sa slabijim rivalima, i znamo kako treba da se ponašamo. Moramo da budemo pažljivi kod rezultata 0:0, da obratimo pažnju na prekide jer će domaćin pokušati da učini nešto više na takav način. Treba, dakle, da odigramo što profesionalnije", kazao je Delibašić.

Očekuješ li da ćeš dobiti šansu u San Marinu?

"Očekujem da ću imati neku minutažu. Ali, bez obzira, uvijek sam spreman za reprezentaciju... Nije bitno - klupa, tribine, tu sam kada selektor odluči. I sve moje kolege znaju da na mene može ozbiljno da se računa bilo da zaigram od starta bilo da dobijem šansu sa klupe", zaključio je Delibašić, koji je pogotkom protiv Engleske u oktobru prošle godine donio Crnoj Gori baraž.

U Španiji je uživanje

Delibašićev Rajo Valjekano odlično je startovao u Primeri - ima sedam bodova nakon prva tri kola. A slijede mečevi sa madridskim timovima, Atletikom i Realom...

"U Španiji je super, ali iako smo odlično krenuli sigurno da nas do kraja čeka velika borba. Veliko je zadovoljstvo igrati u Primeri, puno mi je srce i kada odigram pola sata. Ambijent je fenomenalan, stadioni puni... Biće teško protiv Atletika i Reala, ali takvi mečevi su poslastica za nas igrače", kazao je Delibašić.

Bonus video: