Kuman: Barseloni je hitno potreban štoper

"Ne mogu da vjerujem da ne mogu da nađu kvalitetnog igrača za poziciju štopera", istakao Holanđanin, koji je za katalonce igrao od 1989. do 1995. godine
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2012. 12:35h

Ronald Kuman, trener Fejenorda, rekao je za "Fudbal Espanju“ da ne vidi razliku u igri Barselone pod vođstvom Tita Vilanove u odnosu na ono kako je igrala dok je na klupi bio Pep Gvardiola.

Holanđanin, koji je za Katalonce igrao od 1989. do 1995. godine, pomno prati šta se događa u njegovom bivšem klubu.

"Ne vidim veliku razliku u igri Barselone u odnosu na prethodnu sezonu. Činjenica da je ekipa ostala ista, omogućava Vilanovi da forsira isti stil kao i Pep. U velikom broju utakmica prošle sezone Barseloni je nedostajao gol igrač. Mislim da je povratko Davida Vilje i taj problem riješen, samo će trebati vremena da se vrati u pravi ritam nakon teške povrede. Sada će biti lakše Leo Mesiju i Aleksisu Sančezu da igraju kada je Vilja uz njih“, rekao je Kuman.

Kao veliki problem u igri španskog vicešampiona vidi nedostatak još jednog kvalitetnog štopera.

"Kada se povrijede Đerard Pike ili Karlos Pujol, onda je Vilanova u velikom problemu. Teško je očekivati da se sa iznuđenim rješenjima (Havijer Maskerano) može da se odradi cijela sezona. Barseloni je potreban štoper, i to hitno. Ne mogu da vjerujem da ne mogu da nađu kvalitetnog igrača“.

Jedno od pitanja bilo je vezano i za Seska Fabregasa, a Kuman je rekao da nekadašnji kapiten Arsenala mora da ima povjerenje u trenera i da čeka šansu.

Bonus video: