U Ukrajini ćemo saznati je li ovo dobar ili loš bod

Iako su mnogi očekivali pobjedu na otvaranju kvalifikacija, Crna Gora je u meču velikog naboja i neočekivanih tenzija morala da se zadovolji remijem
3 komentar(a)
Jovetić, Foto: Boris Pejović
Jovetić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.09.2012. 09:56h

Remi sa Poljskom, dobar ili loš - odgovor će ponuditi ishodi narednih utakmica, posebno gostovanje Ukrajini 16. oktobra u trećem kolu kvalifikacija.

Podrazumijeva se da “sokoli” u međuvremenu maksimalno i pobjednički odrade duel sa San Marinom u utorak u Seravalu, protiv jedinog autsajdera u grupi.

Iako su mnogi očekivali pobjedu na otvaranju kvalifikacija, Crna Gora je u meču velikog naboja i neočekivanih tenzija morala da se zadovolji remijem.

Ishod je i najpravedniji, jer oba tima imaju razloga da žale za pobjedom - Crna Gora zbog nevjerovavatne šanse Stevana Jovetića odmah nakon izjednačenja protivnika, a Poljska zbog nekoliko opasnih kontri i šanse Levandovskog u finišu, kada je Brnovićeva ekipa fizički žestoko pala.

Meč prepun kontrasta donio je i neočekovano velike razlike u igri Crne Gore.

Od nervoznog starta, preko furiozne (i organizovane) ofanzive između 15. i 35. minuta, pa do neorganizovanog nastavka, kada se u igri tima koji je se u prošlim kvalifikacijama prepoznavao po disciplini, izgubio svaki red.

Padu je uticalo i neočekivano loše fizičko stanje mnogih fudbalera, od kojih su neki kraj utakmice jedva dočekali na nogama.

Kvalifikacije su tek počele i biće još dosta mečeva da se nadokandi ono što je propušteno protiv Poljske u Podgorici, ali je definitivno da “sokoli” moraju da budu mnogo konstantniji i stabilniji tokom meča ukoliko žele da igraju ozbiljniju ulogu u kvalifikacijama.

Ni Stevan Jovetić nije imao svoju noć - da je njegov šut iz matne pozicije nakon velemejstorske asistencije Vučinića završio u mreži, sada se možda ne bi pričalo ni o pretjeranim emocijama, ni o neorganizovanosti u igri, ni o fizičkom padu...

"Komentar nakon prespavane noći? Kako za koga je bila prespavana. Mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu i da smo zaslužili da pobijedimo. Ali, kao što često biva u fudbalu, ne pobijedi uvijek bolji. Krivo mi je zbog šanse koju sam promašio. Ali, takve stvari se dešavaju u fudbalu", rekao je Jovetić, prenosi sajt Fudbalskog saveza.

Crna Gora je bila opasna iz prekida, naročito u prvom poluvremenu, koje je zaključeno golom Vučinića grudima nakon sjajnog kornera Drinčića. Ipak, “sokoli” su u nastavku primili gol na sličan način.

"Nismo htjeli da se zalijećemo, jer smo imali rezultat. Htjeli smo da smirimo igru, da ih napadnemo iz kontri. Nesvjesno smo se povukli, ali smo primili gol iz prekida. Utakmica je prošla, idemo dalje. Što prije zaboravimo ovu utakmicu, to će biti bolje", rekao je Jovetić.

Slijedi gostovanje San Marinu i Crna Gora ne smije da potcijeni tu utakmicu, tvrdi as Fiorentine.

"Moramo biti maksimalno skoncentrisani, svi danas igraju fudbal i na svakom meču morate dati sve od sebe ukoliko želite da pobijedite. Iz iskustva znam da su unaprijed dobijene utakmice najteže za igranje. Od prvog minuta moramo da krenemo jako, jer sigurno neće biti lako", zaključio je Jovetić.

Filip Kasalica je dobio šansu u drugom poluvremenu i izborio isključenje jednog od najboljih Poljaka, Obranijaka. Taj detalj bio je možda i presudan da Crna Gora sačuva 2:2.

"Ne bih se puno osvrtao na taj detalj. Reći ću samo da je Obranijak zaslužio isključenje", rekao je Kasalica, koji smatra da remi nije loš rezultat.

"Bilo bi bolje da smo pobjedom otvorili kvalifikacije, ali šta da se radi, na redu je San Marino gdje idemo po tri boda kako bismo ovaj mini-ciklus završili pobjedom".

Drinčić: Morali smo da bolje branimo prekide

Nikola Drinčić je 28. rođendan proslavio fantastičnim golom i sjajno izvedenim korenerom, nakon kojeg je Vučinić pogodio za 2:1.

Crna Gora je, ipak, držala vođstvo samo do 10 minuta nastavka.

"Loše smo otvorili meč, primili gol iz penala, ali onda smo preuzeli kontrolu. Žao mi je što smo primili gol iz prekida, jer ozbiljni timovi to sebi ne smiju da dozvole kada vode 2:1, a još igraju kod kuće. Znali smo da Obranijak dobro izvodi prekide i trebalo je to da spriječimo", smatra Drinčić.

Vezista Krasnodara ističe da Crna Gora mora da izvuče pouke i nastavi dalje.

"Nije ovo loš rezultat. Poljska je vrlo neugodna ekipa, izuzetno brza. Uprkos tome više smo kontrolisali utakmicu".

Bonus video: