Opravdali povjerenje

"Smatram da smo u oba poluvremena mogli savladati Valeša, ali da ponovim nijesmo nezadovoljni, naprotiv", rekao je Darko Zorić vezista „crvenih“
1 komentar(a)
Crna Gora - Češka, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Češka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2012. 11:54h

Nakon prespavane noći u taboru mlade reprezentacije Crne Gore vlada optimizam. Izabranici Dušana Vlaisavljevića uspjeli su protiv Češke da sačuvaju sopstvenu mrežu, a da su u pojedinim trenucima bili konkretni rezultat je mogao biti i bolji.

Ipak, kada se u obzir uzme činjenica da je naša selekcija znatno mlađa (priliku dobili igrači 90. godište), onda posljednji rezultat dobija na značaju.

"Dobro smo parirali Češkoj. Iako su iskusniji od nas, uspjeli smo velikom borbenošću i zalaganjem da im se suprotstavimo i da dokažemo da se na nas u budućnosti može računati. U pojedinim trenucima svjesno smo inicijativu prepustili gostima, nadajući se da ih iz kontri možemo kazniti. Ipak, bez obzira na to što nismo uspjeli da postignemo gol, moramo biti zadovoljni rezultatom, jer je gost imao periode dobre igre kada je bio opasniji. Sve u svemu, ovo je za nas veliko iskustvo, protiv najbolje ekipe u grupi, koja je još jednom pokazala da nije slučajno prva. Smatram da smo u oba poluvremena mogli savladati Valeša, ali da ponovim nijesmo nezadovoljni, naprotiv", rekao je Darko Zorić vezista „crvenih“.

Utakmicom protiv Jermenije, koja se igra na stadionu pod Goricom, naša selekcija zaokružiće kvalifikacioni ciklus.

"Nadam se da ćemo na kraju ostvariti pobjedu. Istina, neće biti lako jer Jermenija na fizičkom planu odlično stoji. Međutim, smatram da smo kvalitetni i da ćemo naći put do gostujućeg gola. Sigurno da naš novi rival nije bolja reprezentacija od Češke, tako da nema razloga da strahujemo. Uostalom, dokazali smo da imamo i kvalitet i potencijal. Potrebno je da se još bolje uigramo i sve će doći na svoje mjesto", zaključio je Zorić.

Bonus video: