Kuba: U Podgorici neće biti lako ni Engleskoj ni Ukrajini

"Bilo je trenutaka kada je izgledalo da možemo i do tri boda, jer smo imali i igrača više", kazao je vezista Borusije iz Dortmunda
3 komentar(a)
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Crna Gora - Poljska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2012. 08:04h

Dan nakon remija u Podgorici na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poljski mediji su prilično zadovoljni izdanjem njihove reprezentacije, ali najviše bodom koji bi mogao da znači mnogo u nastavku.

Tamošnja javnost, istina, pomalo žali i za pobjedom, ali i ističe da je u bučnoj atmosferi na stadionu pod Goricom konačan rezultat ipak - uspjeh.

"Četiri gola i dva crvena kartona u balkanskom kotlu”, bio je jedan od naslova u poljskim dnevnim listovima uz napomenu da "remi u Podgorici neće imati smisla ako se ne pobijedi Moldavija kod kuće u utorak”.

Trijumfom nad Moldavcima bi se krunisao dobar start. Pred taj meč cilj je jasan - Poljska mora da ide na pobjedu.

"Nije bilo lako, ovaj bod je dobar i siguran sam da će sve ekipe u kvalifikacijama imati problema u Podgorici. Svi znamo kakav je igrač Mirko Vučinić, znamo kako se ponaša na terenu i da mu je potrebno veoma malo prostora da stvori povoljnu situaciju", rekao je štoper Kamil Glik.

A jedan od najboljih u sastavu Poljske u podgoričkom okršaju, Jakub Kuba Blaščikovski, istakao je da je bod po mjeri.

"Bilo je trenutaka kada je izgledalo da možemo i do tri boda, jer smo imali i igrača više. Ipak, to je kratko trajalo, ubrzo je isključen i Obranijak i mislim da je remi potpuno realan", kazao je vezista Borusije iz Dortmunda.

Blaščikovski je potom pojasnio zašto toliko cijeni bod na startu kvalifikacija.

"Hrabri igra koju smo pokazali u drugom poluvremenu, jer vjerujte da uopšte nije lako igrati u Podgorici, sigurno da će i Engleska i Ukrajina imati problema na tom malom terenu. Crna Gora je u prethodnim kvalifikacijama pokazala kvalitet, uz to ima i jako strasne navijače koji uvijek stvaraju pritisak, ne samo na protivnika, već i na sudije", dodao je Blaščikovski.

Pržemislav Titon, golman Poljske, vjeruje da su prekidi meča zbog ispada navijača škodili njegovom timu.

"Ovo je važan bod na startu kvalifikacija. Nema potrebe da tražimo izgovore, iako smo jeftino primili dva gola. Međutim, dali smo isto toliko, odigrali neriješeno i moramo da budemo zadovoljni. Petarda? Bilo je što je bilo, siguran sam da su ta dva prekida uticala na igru, jer smo prije njih vodili sa 1:0... A onda znate šta se desilo - primili smo dva gola", rekao je Titon, koji je i najviše inicirao prekide.

Bonus video: