Delegat prijavio i tuču ispred stadiona

Utisak je i da su sudija sa Islanda i delegat iz Mađarske bili dobre volje, pa je utakmica nakon ubačenih petardi i stolica ipak odigrana do kraja
59 pregleda 27 komentar(a)
Navijači Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Navijači Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.09.2012. 08:29h

Fudbalski savez Crne Gore, sasvim je izvjesno, čeka žestoka kazna od strane FIFA zbog ponašanja dijela publike tokom utakmice sa Poljskom u petak veče.

Navijači sa sjeverne tribine su tokom prvog poluvremena više puta ugrozili bezbjednost i zdravlje poljskog golmana Prženislava Titona, koji je mogao - a nije - da odglumi povredu uha nakon dvije ubačene petarde koje su mu pukle oko glave.

Utisak je i da su sudija sa Islanda i delegat iz Mađarske bili dobre volje, pa je utakmica nakon ubačenih petardi i stolica, koje su takođe mogle da pogode u glavu golmana PSV-a, ipak odigrana do kraja.

Iako se u Podgorici već duže vrijeme aplaudira protivničkim himnama, duel sa Poljacima je pokazao da će Moračom morati da protekne još mnogo vode pa da dio navijača prihvati elementarnu sportsku kulturu.

Navijači su, međutim, priča za sebe, a drugo je pitanje ko im je i kako dozvolio da unesu baklje, petarde, upaljače i ostale rekvizite.

Komisija za bezbjednost FSCG najavila je u saopštenju prije tri dana rigoroznu kontrolu na ulazima, ali očigledno da je pretres bio selektivne prirode.

Rezultat svega, sasvim je izvjesno, biće novčana kazna koju će crnogorska kuća fudbala morati da plati.

Jer, delegat je u svom izvještaju zapisao i tuču policije i crnogorskih navijača (pokušali da dopru do Poljaka), koju je odgledao prije meča dok je obilazio plato ispred stadiona.

Sreća u nesreći je što su kvalifikacije za Mundijal takmičenje pod okriljem FIFA, a ne UEFA.

Da je suprotno, incidenti sa meča protiv Poljaka nadovezali bi se na invaziju crnogorskih navijača na teren nakon utakmice protiv Engleske u kvalifikacijama za EP, zbog čega je FSCG već platio 35.000 eura.

Zbog toga će svjetska Kuća fudbala ovo posmati kao prvi incident koji se dogodio u Podgorici u takmičenju pod njenim okriljem, pa će kazna vjerovatno biti samo novčane prirode.

Uz upozorenje da se ne ponovi nešto slično.

Bonus video: