IGRAO NA SVOJU RUKU

Protiv San Marina bez Vučinića

Nije trebao da igra ni u petak - da je poslušao savjet, ili naredbu, doktora Juventusa, koji je od njega tražio da ne igra.
8 komentar(a)
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Mirko Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2012. 20:09h

Mirko Vučinić neće igrati u San Marinu, zbog povrede mišićnog vlakna zarađene na treningu dan uoči utakmice protiv Poljske.

Nije trebao da igra ni u petak - da je poslušao savjet, ili naredbu, doktora Juventusa, koji je od njega tražio da ne igra.

"Igrao sam na svoju ruku, nisam imao dozvolu Juventusa da zaigram. Bojim se da je otišlo nekoliko vlakana, ali hvala doktoru Ašaninu i fiziotarapeutima što su mi pomogli da zaigram", rekao je Vučinić.

Zanimljivo da ni 15 minuta prije početka meča nije bilo sigurno da li će kapiten "sokola" moći da zaigra protiv Poljske.

Vučinić se zagrijavao odvojeno od ekipe, da vidi da li će mišić izdržati opterećenje. Na drugoj strani, pripravan je bio Dejan Damjanović da u posljednjem trenutku uskoči u prvu postavu.

Vučinić je ipak smogao snage, ne samo da zaigra, već i da bude najbolji u crnogorskom timu, zajedno sa Nikolom Drinčićem koji je briljirao u prvom poluvremenu.

Povratna lopta petom za 1:1, pa gol ramenom za 2:1, pa nevjerovatna asistencija Jovetiću kada je moglo da bude 3:2, bio je samo dio Mirkovog repertoara.

"Volio bih više da sam bio najgori na terenu, a da smo ostvarili pobjedu", rekao je Vučinić, uz poruku Jovetiću da "ne treba da se izvinjava zbog promašaja".

"Koliko puta je odlučio utakmicu", istakao je Mirko za svog nesuđenog saigrača u Juventusu.

Vučinić se zahvalio navijačima, bez obzira na sve.

"Hvala im, iako su bacali petarde. Puno su nam pomogli".

Uz blago razočarenje zbog rezultata, kapiten Crna Gore naglasio je da treba izvući dobre stvari.

"Ne treba da budemo nezadovoljni onim što smo pružili u prvih 60 minuta. Malo ekipa bi se vratilo nakon primljenog gola".

Reprezentacija u ponedjeljak ide u San Marino, a Vučinić drugom avionskom linijom ka Torinu. Na "raport" doktoru Juventusa...