Ibrahimović ponovo u "ratu" sa Švedskom: Bićete prvaci svijeta

"Čitam po medijima da reprezentacija bez mene igra sjajno, kolektivno, da je pravi tim, baš tipični švedski, kao što oni to kažu. Bez mene su, dakle, bolji nego sa mnom, tako da vjerujem da će postati šampioni svijeta", rekao je Ibrahimović
5 komentar(a)
ibrahimović, Foto: Reuters
ibrahimović, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2018. 10:39h

Zlatan Ibrahimović se pomirio sa odlukom da ne bude dio reprezentacije Švedske na Mundijalu u Rusiji.

Pomirio, ali se nije smirio - legendarni fudbaler je nastavio da "provocira" selektrora i švedsku fudbalsku javnost, a ovoga puta je to uradio prognozom ko će osvojiti titulu prvaka svijeta.

"Švedska, naravno", kazao je Ibra i objasnio zašto tako misli:

"Čitam po medijima da reprezentacija bez mene igra sjajno, kolektivno, da je pravi tim, baš tipični švedski, kao što oni to kažu. Bez mene su, dakle, bolji nego sa mnom, tako da vjerujem da će postati šampioni svijeta.".

Ibrahimović je, nakon ironičnog odgovora, još jednom kazao da nikada nije bio miljenij švedske javnosti.

"Oni ističu da su Šveđani, a ja nemam švedsko prezime, ne ponašam se kao Šveđanin. Sve što sam uradio u karijeri za njih je bilo bezvrijedno. Kažu da nisam timski igrač - pa nisam valjda sam osvojio sve trofeje u Ajaksu, Juventusu, Interu, Barseloni, Milanu, Pari sen Žermenu i Mančester junajtedu. Igrao sam u klubovima i sa igračima koji imaju veći ego nego svi Šveđani zajedno, ali sam se uklapao", napomenuo je Ibrahimović.

"Svjetsko prvenstvo sa ili bez Zlatana nije isto, ali biće to festival fudbala. Neka ljudi uživaju i neka pobijedi najbolji", poručio je Ibrahimović.

Bonus video: