Murinjo stigao u Zagreb u društvu Peđe Mijatovića

Prošle sedmice u intervjuu "Vijestima" Mijatović je izjavio da je ubijeđen da će Murinjo vratiti stvari u normalu, nakon dva kiksa u prva dva kola Primere.
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 16:03h

Najharizmatičniji trener današnjice Žoze Murinjo sletio je danas privatnim avionom u Zagreb, u društvu legende crnogorskog fudbala i bivšeg direktora Reala Peđe Mijatovića.

Njih dvojica su se sa aerodroma uputili u hotel "As", kako pi pozdravili hrvatske reprezentativce, a prije svih novog asa Reala Luku Modrića. Murinjo i Mijatović gledaće večeras iz lože Maksimira kvalifikacionu utakmicu za Svjetsko prvenstvo između Hrvatske i Makedonije.

Murinjo je stigao u Zagreb na poziv Hrvatskog nogometnog saveza, ali i zbog sopstvenih potreba, jer želi da vidi na djelu fudbalera kojeg je prošle sedmice doveo iz Totenhema za 32 miliona eura.

Peđa Mijatović je, zanimljivo, bio dio prethodne garniture na čelu Reala, koju je predvodio bivši predsjednik Ramon Kalderon. Nakon njihovog odlaska Real je po drugi put preuzeo "svemoćni" Florentino Perez, koji je i doveo Žozea Murinja, ali je Mijatović zadržao fantastične relacije i sa novim ljudima u "kraljevskom klubu".

Peđa je, uostalom, više puta nakon odlaska iz Reala ponovio da je Murinjo bio njegova davnašnja želja, ali dok je "specijalni" bio na klupi Čelzija nije mogao da ga dovede.

Prošle sedmice u intervjuu "Vijestima" Mijatović je izjavio da je ubijeđen da će Murinjo vratiti stvari u normalu, nakon dva kiksa u prva dva kola Primere.

"Real je prošle sezone odigrao fantastično, oborio sve moguće rekorde, ali je sada činjenica da su se dogodili neki kiksevi. Ipak, sve je još na početku, u pripremnoj fazi, i pristalica sam mišljenja da ako su morali da se dogode takvi rezultati, bolje je što su se desili na početku. Mnogo je važno za Real što je osvojio Superkup, zbog samopouzdanja u trci sa Barselonom. Real je veliki klub i ubijeđen sam da će Murinjo vrlo brzo i u prvenstvu dovesti stvari u normalu", istakao je Mijatović.

Legendarni crnogorski fudbaler bio je očigledno "veza" između Murinja i Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Šuker i Mijatović su veliki prijatelji još od kada su u tandemu predvodili napad Reala.

Galerija

Bonus video: