Drogba odbio Juventus

Iskusnom napadaču, po pisanju medija, nuđen je i bonus od pola miliona eura ako odigra više od 70 odsto utakmica Juventusa u sezoni
1 komentar(a)
Drogba, Foto: BETA/AP
Drogba, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 07.09.2012. 14:20h

Italijanski mediji prenijeli su danas, pozivajući se na francuski list “Frans fudbal”, da je torinski Juventus nedavno ponudio bivšem fudbaleru Čelzija Didijeu Drogbi godišnju platu od pet miliona eura, koju napadač iz Obale Slonovače nije prihvatio.

Kako se navodi, aktuelni šampion Italije ponudio je Drogbi dvogodišnji ugovor, ali je on odlučio da ostane u kineskom Šangaj Šenhuu, u koji je došao ovog ljeta pošto mu je istekao ugovor sa Čelzijem.

Iskusnom napadaču, po pisanju medija, nuđen je i bonus od pola miliona eura ako odigra više od 70 odsto utakmica Juventusa u sezoni.

Šangaj po dolasku Drogbe nije želio da saopšti finansijske detalje ugovora, a svjetski mediji prenijeli su da će 34-godišnji napadač u novom klubu zarađivati oko 12 miliona eura po sezoni.

On je u šest utakmica ove sezone postigao četiri gola za Šangaj, koji se poslije 23 kola nalazi na 10. mjestu u kineskom prvenstvu.

Drogba je prošle sezone sa Čelzijem osvojio Ligu šampiona, a tri puta je sa klubom iz Londona bio šampion Engleske.

Bonus video: