Engleze brine teren u Moldaviji

"Imam u sastavu grupu iskusnih fudbalera koji su igrali na raznim terenima, tako da vjerujem da neće biti problema - rekao je Roj Hodžson, selektor Engleske.
56 pregleda 3 komentar(a)
SP_1, Foto: REUTERS
SP_1, Foto: REUTERS
Ažurirano: 07.09.2012. 12:44h

Pohod na Mundijal u Brazilu 2014. godine kreće danas za 53 reprezentacije sa Starog kontinenta. U Brazilu će igrati 13 najuspješnijih evropskih timova kroz kvalifikacije, koje su smještene u devet grupa. Pobjednici grupa su sigurni putnici za Brazil, dok od devet drugoplasiranih za baraž otpada najlošiji, pa će se osam timova u novembru 2013. godine boriti za posljednja četiri mjesta.

Crna Gora u grupi H će tražiti drugu priliku da se plasira na najveću svjetsku smotru, nakon što u prvom pokušaju nije uspjela da se domogne Mundijala u Južnoj Africi. “Hrabri sokoli”, igrački jači nego ikada, na startu dočekuju Poljsku na stadionu pod Goricom, a selektor Branko Brnović bi trebalo da ima razloga za optimizam. Više od polovine prve postave crnogorskih reprezentativaca igra u najjačim evropskim ligama, gotovo svi pozvani igrači su starteri u svojim timovima.

U istoj grupi favorit Engleska gostuje Moldaviji bez Vejna Runija, koji se povrijedio na prvenstvenom meču za Mančester junajted.

Englezima je, ipak, veći problem loš teren u Kišinjevu, na stadionu Zimbrua.

- Nismo još vidjeli teren, ali smo čuli da je loš. Ipak, imam u sastavu grupu iskusnih fudbalera koji su igrali na raznim terenima, tako da vjerujem da neće biti problema - rekao je Roj Hodžson, selektor Engleske.

Ukrajinci su slobodni u 1. kolu, pa će imati četiri dana da se spreme za veliki obračun sa Engleskom na “Vembliju” (utorak), istog dana kada će Crna Gora gostovati San Marinu.

Prvi u nizu eks-jugoslovenskih derbija u grupi A igra se u Maksimiru, gdje Hrvatska dočekuje Makedoniju. Puno vatre očekuje se u duelu Holandije i Turske, u kojem će “lale”, tardicionalno jedna od najuspješnijih reprezentacija u grupnoj fazi i svjetski viceprvak, pokušati da speru gorak ukus neuspjeha sa Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini početkom ljeta.

Grupa A: Vels - Belgija, Hrvatska - Makedonija, subota: Škotska - Srbija.

Grupa B: Malta - Jermenija, Bugarska - Italija, subota: Danska - Češka.

Grupa C: Njemačka - Farska Ostrva, Kazahstan - R. Irska.

Grupa D: Holandija - Turska, Andora - Mađarska, Estonija - Rumunija.

Grupa E: Island - Norveška, Slovenija - Švajcarska, Albanija - Kipar.

Grupa F: Rusija - S. Irska, Luksemburg - Portugal, Azerbejdžan - Izrael.

Grupa G: Lihtenštajn - BiH, Litvanija - Slovačka, Letonija - Grčka.

Grupa H: Crna Gora - Poljska, Moldavija - Engleska.

Grupa I: Gruzija - Bjelorusija, Finska - Francuska.

Bonus video: