Vučinić se povrijedio, neizvjestan za Poljsku!

"Nezahvalno je da pričamo detaljnije o povredi, jer moramo prvo da uradimo snimak, da vidimo o čemu se radi", kazao je “Vijestima” sinoć oko 22 sata doktor reprezentacije Ilija Ašanin
35 komentar(a)
Ažurirano: 07.09.2012. 09:58h

Kakav peh - kapiten crnogorske reprezentacije Mirko Vučinić napustio je sinoćnji trening, posljednji pred utakmicu, pa je pod ogromnim znakom pitanja za večerašnji duel protiv Poljske!

- U pitanju je mišić, ali nezahvalno je da pričamo detaljnije o povredi, jer moramo prvo da uradimo snimak, da vidimo o čemu se radi - kazao je “Vijestima” sinoć oko 22 sata doktor reprezentacije Ilija Ašanin.

Kakvi su rezultati pregleda i kolike su šanse da Vučinić zaigra biće poznato danas, ali sinoćnja situacija nije djelovala baš optimistično.

Vučinić je načeo mišićno vlakno nakon laganog pokreta sa loptom. Dakle, nije se povrijedio ni u duelu, ni tokom maksimalnog napora.

Povreda Vučinića stigla je samo nekoliko sati nakon što je selektor Branko Brnović na konferenciji za novinare izjavio da “valjda prvi put od kad postoji ovaj tim, nemamo nikakvih problema sa povredama”.

Ovo nije prvi slučaj da se neki crnogorski fudbaler povrijedi na posljednjem treningu pred meč, koji je obično najlakši, relaksacioni. Simon Vukčević je noć uoči revanš meča baraža protiv Češke slomio nos, zbog čega je utakmicu počeo na klupi, sa maskom na glavi.

Da li je moguće i da se Vučinićeva povreda, koja je sasvim drugačije prirode, sanira u tako ekspresnom roku, ostaje da se vidi.

Tek, “sokoli” zaista odavno nisu odigrali utakmicu u kompletnom sastavu. Što je najgore, obično su nedostajali najbolji igrači - oko Vučinićevih nastupa često je bio znak pitanja, Jovetić je pauzirao više od godinu, Marka Baša nije odigrao posljednjih pet kvalifikacionih mečeva, uključujući oba sa Češkom, sjećamo se i teške povrede Drinčića...

Galerija

Bonus video: