Nova generacija na ispitu

"Značajno smo podmladili tim, a na turniru u Ukrajini momci su potvrdili kvalitet i odlučio sam da im pružim šansu u finišu kvalifikacionog ciklusa", istakao selektor Crne Gore
2 komentar(a)
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.09.2012. 11:59h

Do kraja kvalifikacionog ciklusa mlada reprezentacija Crne Gore odigraće još dva meča. Naime, na stadionu kraj Bistrice izabranici Dušana Vlaisavljevića u podmlađenom sastavu imaju priliku da uzvrate „udarac“ selekciji Češke, koja je ne tako davno u Jablonecu savladala naše momke (2:1).

A nakon što su „crveni“ teorijski izgubili sve šanse da se nađu na Evropskom prvenstvu u Izraelu 2013. godine, priliku da pokažu šta znaju dobiće igrači koji će moći da nastupe u narednom kvalifikacionom ciklusu.

"I pored toga što smo izgubili šanse da se nađemo u baražu motiva imamo na pretek. Značajno smo podmladili tim, a na turniru u Ukrajini momci su potvrdili kvalitet i odlučio sam da im pružim šansu u finišu kvalifikacionog ciklusa. Znamo naš cilj i u skladu sa njim pripremamo se za duele sa Českom i par dana kasnije sa Jermenijom. Pokušaćemo da dobijemo oba meča i kraj kvalifikacija dočekamo na drugom mjestu, što bi bio najbolji plasman mlade reprezentacije Crne Gore u dosadašnjim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Iskren da budem vjerujem u momke i njihove mogućnosti. Naravno moramo biti oprezni, posebno jer smo upoznati sa mogućnostima selekcije Češke", rekao je Dušan Vlaisavljević, selektor Crne Gore.

U našem taboru ulogu favorita svjesno prepuštaju gostima, ali kako kaže selektor, možemo ostvariti pozitivan rezultat.

"Čeka nas težak meč, položaj na tabeli sve govori. Iako igramo pred domaćom publikom gosti su favoriti. Gro igrača s kojim će Češka igrati je 1990. godište, za razliku od naše podmlađene selekcije gdje je većina 93. godište, a imamo i nekoliki sedamnestogodišnjaka. Igrači iz mlade reprezentacije Vladimir Darida i Vlaclav Kadlec, nalaze se na spisku seniorske reprezentacije, što dovoljno govori o samom protivniku. Razgovarali smo o utakmici koja nam predstoji, pažljivi smo razmotrili sve pojedinosti i smatram da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Sa priprema seniorske reprezentacije vratio se Boljević i on će se naći među startnih jedanaest", zaključio je Vlaisavljević.

Na jučerašnjem brifingu pred novinarima osim Vlaisavljevića, govorio je i defanzivac Ermin Alić.

"Spremni smo da se suprostavimo najboljem timu u grupi. Vjerujem da ćemo pametnom i požrtvovanom igrom ostvariti pozitivan rezultat, koji bi nam mnogo značio i pored toga što smo izgubili šanse da se nađemo u baražu. Očekuje nas čvrsta i dobro organizovana ekipa, koja ima izvanredne pojedince. Ipak, i pored svega mislim da možemo iznenaditi favorizovanog protivnika", rekao je Alić.

Očekuje se da će naša selekcija zaigrati u sastavu: Petković, Gojačanin, Stijepović, Bakrač, Alić, Janković, Bakić, Zorić, Vukčević, Boljević, Mugoša.

Česi promiješali karte

Pravdu na današnjoj utakmici dijeliće sudijska trojka iz Francuske na čelu sa Oliver Tualom.

A kada je u pitanju reprezentacija Češke selektor Jakub Dovalil kako sada stvari stoje neće moći da računa na Jozefa Šurala i Lukaš Hejdca.

Takođe iz ekipe koja je započela kvalifikacioni ciklus u A selekciju prekomandovani su Darida, Hušbauer, Kadlec i Vidra, što dovoljno govori da fudbal u Češkoj ima budućnost.

Bonus video: