Zamer: Roben je individualac, a ne vođa ekipe

„Postoje tri tipa igrača: vođe, timski igrači i individualci. Kada biste karakterisali Robena, rekli biste da je više individualac”, rekao je Zamer za Sport1
50 pregleda 0 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Beta/AP
Arjen Roben, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.09.2012. 14:59h

Sportski direktor Bajern Minhena Matijas Zamer prokomentarisao je da ne vidi u Arjenu Robenu vođu kluba, iako cijeni njegove igračke kvalitete.

Brzonogi Holanđanin, koji je stigao u Bajern 2009. iz Reala, nedavno je sam izjavio kako je spreman da preuzme veću odgovornost u bavarskom klubu, ali Zamer misli da on nije tip igrača koji je u stanju da bude vođa.

„Postoje tri tipa igrača: vođe, timski igrači i individualci. Kada biste karakterisali Robena, rekli biste da je više individualac”, rekao je Zamer za Sport1.

Velikan Borusije Dortmund, koji je dobio Zlatnu loptu 1996. godine, cijeni određene stvari kod Robena.

„On je definitivno igrač koji može da učini nešto ekstra za vašu ekipu svojim duhom i fudbalskom filozofijom. Zna kako da se ponaša u određenim situacijama i zna kada treba da pritisne i kaže svoje mišljenje, tako da posjeduje i neke karakteristike vođe. Ali, Bajernovi lideri ostaju Lam, Nojer i Švajnštajger”, zaključio je Zamer.

Bonus video: