Brnović i Vučinić: Bitna su samo tri boda

Vučinić je istakao da "emocije koje doživi u reprezentaciji nikada ne može da doživi u Juventusu, Romi ili Lećeu"
25 komentar(a)
Vučinić, Foto: Savo Prelević
Vučinić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.09.2012. 11:43h

Selektor Branko Brnović i kapiten Mirko Vučinić govorili su danas na pres konferenciji uoči sjutrašnjeg starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i duela sa Poljskom u Podgorici.

I kapiten i selektor naglasili su dobro raspoloženje i atmosferu u timu. Vučinić je tako istakao da "emocije koje doživi u reprezentaciji nikada ne može da doživi u Juventusu, Romi ili Lećeu", dok je Brnović naglasio da "nikada nije vidio takvu energiju i raspoloženje u reprezentaciji".

"Neće biti lako, jer gledajući raspoloženje i očekivanja u javnosti, malo ko misli da ćemo odigrati neriješeno. Svi očekuju sigurnu pobjedu. Biće teško, ali i mi želimo tri boda. Apelujem na publiku da nas ponese čak i u slučaju da, ne daj bože, protivnik da prvi gol, jer ova reprezentacija ima kapacitet i da preokrene rezultat", rekao je Brnović.

Selektor kaže da zna sastav, da su sve pozicije složene, ali nije želio da ga saopštava.

"Baš da vidimo da li ćete ga pogoditi sjutra u novinama", kazao je Brnović uz osmijeh.

Kapiten Vučinić je u maju protiv Belgije postigao prvi gol u reprezentaciji nakon više od godinu, a sada kaže da nije ključno ko će pogoditi mrežu.

"Neka pogode Jovanović, Pavićević, uopšte nije bitno. Samo je važno da pobijedimo. Nije važno ni kako ćemo doći do trijumfa, bitno je samo da dođemo. Za 12 godina koliko sam u Italiji naučili su me da su važna samo tri boda, a da nisu bitna sredstva kojima se dolazi do njih", naglasio je Vučinić.

Meč sa Poljskom počinje sjutra u 20.30 časova.

Bonus video: