Božović: Nestrpljivi smo, jedva čekamo da počne

"Ko god istrči na teren daće svoj maksimum. Vjerujem da u takvim okolnostima, uz veliku podršku sa tribina, možemo da savladamo vrlo jaku selekciju Poljske", rekao je Mladen Božović
83 pregleda 6 komentar(a)
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Mladen Božović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2012. 18:49h

Najbolji crnogorski fudbaleri trenirali su danas na stadionu pod Goricom, a golman Mladen Božović istakao da fudbaleri jedva čekaju početak meča sa Poljskom (petak, 20.30 časova).

"Nestrpljivi smo i maksimalno motivisani. Ko god istrči na teren daće svoj maksimum. Vjerujem da u takvim okolnostima, uz veliku podršku sa tribina, možemo da savladamo vrlo jaku selekciju Poljske", rekao je Božović.

Trening je bio otvoren samo prvih 15 minuta. Pretpostavlja se da je iza zatvorenih vrata selektor Brnović "posložio" svoje fudbalere u formaciji koja bi trebala da počne utakmicu, kao što obično radi dva dana prije meča.

Iako nema informacija oko sastava, vrlo je vjerovatno da Brnović neće mijenjati puno u odnosu na posljednji prijateljski meč sa Letonijom (Božović - Pavićević, Savić, Baša, Jovanović - Drinčić, Zverotić, Vukčević, Volkov - Jovetić, Delibašić).

Jedino je izvjesno da će umjesto Delibašića početi Mirko Vučinić, koji tada zbog umora ušao u drugom poluvremenu. Ostaje da se vidi da li će biti još neka promjena u timu. Mogući starter je i Milorad Peković, koji je u subotu igrao 66 minuta za Grojter u velikoj pobjedi protiv svog nekadašnjeg kluba Majnca, i to u gostima,u 2. kolu Bundes lige.

Sa novinarima je razgovarao i Vladimir Volkov, koji će u petak odigrati prvi takmičarski meč za Crnu Goru.

"Jeste prvi takmičarski, ali meni su svi do sada bili bitni - protiv Belgije, jer sam debitovao, protiv Letonije jer sam se predstavio podgoričkoj publici".

Krilni vezista Partizana očekuje da i njegov treći meč u reprezentaciji prođe rezultatski uspješno kao prethodna dva.

"Znamo šta nam znači ova utakmica. Igramo kod kuće i imamo dobru priliku da zabilježimo dobar start, jer nakon Poljske igramo dva meča sa San Marinom. Nema nepoznanica što se tiče protivnika, gledali smo ih na Evropskom prvenstvu, nakon toga i dodatno analizirali. Dobra su ekipa, ali dobri smo i mi. Imamo fantastičnu atmosferu, dobar kolektiv i jake individualce. Nema razloga da ne budemo optimisti", kazao je Volkov.

Selektor Brnović i kapiten Vučinić sjutra će u podne održati konferenciju za novinare. Negdje u isto vrijeme, čarter letom iz Gdanjska, u Podgoricu će sletjeti poljski fudbaleri.

Oni će trenirati pod Goricom sjutra u večernjem termninu.

Utakmica je u petak, u 20.30 časova.

Bonus video: