Reprezentacija kompletna, sve je spremno za Poljake

Reprezentaciji se priključili Mirko Vučinić, Stevan Jovetić i Nikola Drinčić, pa selektor Brnović ima na rasplaganju sve raspoložive snage
98 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2012. 13:41h

Dobro raspoloženje vlada u crnogorskoj reprezentaciji uoči premijernog meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, duela sa Poljskom u petak veče pod Goricom.

Reprezentacija je danas napokon kompletna, pošto su se ekipi priključili Mirko Vučinić, Stevan Jovetić i Nikola Drinčić, koji je stigao tek jutros, ali na vrijeme da odradi neuobičajeno rani trening (8.45).

Fudbaleri i stručni štab su prije izlaska na teren kampa na Starom aerodromu odradili "foto-sešn", grupni i pojedinači, u novoj verziji dresova marke "Leđea", pozirajući za izradu brošure Fudbalskog saveza Crne Gore

Kapiten Vučinić bio je najraspoloženiji od svih, pa je prije druženja sa loptom pred novinarima demonstrirao "umijeće" u baratanju kamerama i fotoaparatima, kako je nekada davno u Lećeu često slavio golove.

Lijevi bek Milan Jovanović prenio je medijima atmosferu iz tima i očekivanja pred start kvalifikacija.

"Očekivanja su ista kao i na startu prošlih kvalifikacija, mnogo je bitno da krenemo pobjedom. Analizirali smo protivnika, neće biti lako, jer Poljska je tvrda, defanzivna i vrlo organizovana ekipa. Grupišu se nazad i odatle razvijaju igru, zahvaljujući pojedincima koji igraju u velikim klubovima. Mi ćemo se spremiti dobro i vjerujem da ćemo uz dobru atmosferu i podršku sa tribina, koja neće izostati, startovati kvalifikacije pobjedom. Siguran sam da se Poljaci plaše nas, jer imamo strašan napad", kazao je defanzivac Crvene zvezde, uz napomenu da bi bilo dobro da fudbaleri nastave niz košarkaša, koji su se već plasirali na Evropsko prvenstvo.

"Nadam se da ćemo se i mi uklopiti u tu atmosferu, entuzijazam i da ćemo obradovati navijače i cijelu naciju".

Trener golmana reprezentacije Dragoje Leković gledao je Poljake uživo, na dva meča Evropskog prvenstva.

"Pratili smo dvije njihove utakmice na EP, protiv Grčke i Rusije. Oslanjaju se na četiri najbolja igrača, koja mnogo bolje igraju u klubovima nego u reprezentaciji. Ali, u pitanju su igrači svjetske klase. Poljaci pokušavaju da po desnoj strani razviju kontre, takav im je stil i povešćemo računa o tome, ali ćemo takođe analizirati njihove slabosti, da ih što bolje iskoristimo", istakao je Leković.

Crna Gora skoro dvije godine nema pobjedu u takmičarskom meču, još od trijumfa nad Švajcarskom pod Goricom oktobra 2010. Bilo bi idealno kada bi loša serija bila prekinuta protiv Poljske, ističe Leković.

"Bilo bi mnogo dobro da pobijedimo, ali nema imperativa i pritiska. Ne želimo da nas to sputa. Jednostavno, treba da doživimo ovu utakmicu kao jednu od 10 u kvalifikacijama. Nakon Poljske čeka nas još devet mečeva. Kvalifikacije će biti duge i iscrpne, rekao bih da smo u težoj grupi nego što smo bili u prošlom ciklusu, jer su tu čak tri ekipe koje su igrale Evropsko prvenstvo. Ipak, treba da budemo optimisti. Uradićemo sve da dođemo do pobjede", zaključuje popularni "jegulja".

Galerija

Bonus video: