Ronaldo tek 10. najplaćeniji fudbaler na svijetu!

Kao i uvijek, problem je u novcu - Ronaldo je nezadovoljan u Realu, tvrdi "Marka", što na svijetu postoje devet fudbalera koji su plaćeniji od njega
11 komentar(a)
Marka, Foto: Marca.com
Marka, Foto: Marca.com
Ažurirano: 04.09.2012. 11:16h

Kao i uvijek, problem je u novcu - Kristijano Ronaldo je nezadovoljan u Realu, tvrdi "Marka", jer na svijetu u ovom trenutku postoji devet fudbalera koji su plaćeniji od njega.

Listu predvodi napadač Anžija Samuel Eto, koji u Dagestanu zarađuje nevjerovatnih 20 miliona eura po sezoni, tačno dvostruko više nego Ronaldu u Realu.

Slijedi Zlatan Ibrahimović, koji se nekoliko dana "cjenkao" za arapskim gazdama Pari Sen Žermena kako bi godišnju platu izgurao na 14,5 miliona eura.

Svi se sjećaju sage sa Vejnom Runijem prije dvije sezone.

"Bad boy" engleskog fudbala je naprasno u finišu prelaznog roka izjavio da želi da ide iz Mančester junajteda, razlozi su se samo nagađali, ali kada je potpisao novi ugovor vrijedan 13,5 miliona po godini, bio je srećan kao malo dijete.

Više od Ronalda zarađuju i fudbaleri Mančester sitija, koji poput Zlatana Ibrahimovića primaju arapske "petrodolare". U pitanju su Jaja Ture sa 13 i Serhio Aguero sa 12,5 miliona godišnje.

Evropski šampion sa Čelzijem Didije Drogba prešao je u Kinu da bi zarađivao 12 miliona eura po sezoni, dok njegovog doskorašnjeg saigrača Fernanda Toresa ni katastrofalna forma u prvih 12 mjeseci na "Stamford bridžu" nije omela da zarađuje više od Ronalda - 10,8!

Od Portugalca prima više čak i fudbaler Gvangžua, Argentinac Dario Konka (10,6), ali ne samo od njega, već i od Lionela Mesija, koji je tek deveti na listi.

Trostruki uzastopni dobitnik Zlatne lopte "Frans fudbala" godišnje od Barselone prima "samo" 10,5 miliona eura.

Ronaldo je tek 10. na listi, sa ravno 10 miliona. Ima li razloga da se ljuti, procijenite sami.

Bonus video: